Midden-Delfland is een prachtig wandelgebied. Er is volop ruimte, het is er groen en stil. Je kunt heerlijk het drukke leven van de Randstad achter je laten en genieten van de natuur om je heen. Het landschap waar je doorheen wandelt, biedt je polders, graslanden, plassen, vaarten en oude dorpskernen. Prachtige Hollandse plaatjes met koeien, molens en trotse boeren. Hieronder lees je meer over de wandelroutes die onze partners door dit gebied hebben gemaakt.

Wandelroutes voor elk type wandelaar

Ommetjes

Midden-Delfland heeft ieder type wandelaar iets te bieden. Zo zijn er 50 ‘Ommetjes‘. Dit zijn korte wandelingen, gemaakt door de Midden-Delfland Vereniging, waarvan je heerlijk opgefrist thuiskomt, maar niet uren onderweg bent. Ook zijn er dagtochten variërend tussen de 20 en 30 kilometer.

Boerenpaden

Van Vockestaert zijn er prachtige wandelingen over ‘Boerenpaden’. Daarmee maak je weer op een heel andere manier kennis met het veenweidelandschap waar de boeren zorg voor dragen. Ook zet Vockestaert regelmatig ‘vliegende’ wandelpaden uit en organiseert zij vierseizoenenwandelingen voor het goede doel.

Historie

Vind je het leuk om meer te weten over het dorp Schipluiden, dan kun je gebruik maken van de historische wandeling Schipluiden. Je kunt de folder (PDF) hier downloaden.

Audiotour

Dit is een hele leuke wandeling met audiotour langs de rivier de Zweth. Deze wandeling is gemaakt door twee enthousiaste ondernemers die langs de Zweth wonen en werken.

Groene Wissel-wandelingen

De NS heeft een aantal ‘Groene Wissel-wandelingen’. Daarbij loop je van treinstation naar treinstation. Bekijk de De Groene Wissels in Midden-Delfland hier.

Wandelroutes van Natuurmonumenten

De boswachters van Natuurmonumenten hebben talloze wandelroutes uitgezet door de verschillende gebieden. Wandel de polderwandeling, de erfgoedroute of geniet van de wandeling bij Buitenplaats de Tempel. Bekijk de routes van Natuurmonumenten hier.

Meerdaagse wandeling

En voor de lange afstand wandelaars is er ook een meerdaagse wandeling door Midden-Delfland en het omliggende gebied. Deze wandeling neemt je mee, van weiland naar waterwegen en van historische binnensteden naar de Zuid-Hollandse kust.

Geocaching

Wandel je veel en heb je zin in wat uitdaging hierbij? Dan is Geocachen vast iets voor jou. Vanaf nu ga je geo wandelen, waarbij je wandeling uitdagender zal worden door de schatten waarnaar je op zoek zal gaan. Met een geocaching kaart van Midden-Delfland middels de gratis Geocaching app kan je gelijk aan de slag. Lees hier meer over geocaching.

Zelf route uitstippelen

Wil je zelf een wandelroute uitzetten? Ga dan eens naar de website ‘Wandelroute netwerk’. Je vindt op deze website ook twee bestaande routes door Midden-Delfland: Grote Rivierenpad etappe 19 en ‘Boonervliet‘.

We wensen je veel wandelplezier!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.