Streekproducten zijn ‘in’. Steeds meer mensen willen weten waar hun voeding vandaan komt. Dichtbij de stad, in het groene open landschap vind je volop streekproducten. Puur, met smaak en met passie gemaakt.

Boerenlandwinkels met smaak

Bij de volgende winkels in Midden-Delfland kun je terecht voor een breed aanbod aan streekproducten:

  • Hoeve Avondrust: in de boerderijwinkel zijn streekproducten en delicatessen te koop van ambachtelijke en regionale aanbieders
  • Hoeve Bouwlust: in de streekproductenwinkel is een ruim aanbod aan lokaal geproduceerd vlees, zuivel, groenten en fruit, meel en sappen te verkrijgen
  • Kaas- en zuivelboerderij van Winden: hier wordt dagelijks de beste kwaliteit kaas- en zuivelproducten geproduceerd, zoals boerenkaas, melk, karnemelk, yoghurt, boter en kwark. Daarnaast verkopen ze andere (h)eerlijke streekproducten als rundvlees, honing, jam, mosterd en meer.
  • Bavette Farmshop: hier kun je terecht voor het smaakvolle en (h)eerlijke vlees van hun eigen boerderij, geweldige versmaaltijden gemaakt door Chef Donald, lokale producten, wijnen en delicatessen.  Iedere maand worden de versmaaltijden aangepast met producten van Nederlandse roots.

Wil je weten waar je in Midden-Delfland rechtstreeks bij de boer kunt kopen, klik dan hier.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.