In het waterrijke gebied van Midden-Delfland kom je op een aantal locaties een pontje tegen om naar de overkant te komen. Er zijn bemande en onbemande pontjes. Hieronder lees je welke veerponten er zijn.

Dit zijn onze veerponten

Veerpont De Kwakel

Deze veerpont is een handige schakel tussen de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland (Duifpolder en Commandeurspolder) en het bosrijke gebied van Vlaardingen (Broekpolder). De pont wordt gerund door vrijwilligers en beheerd door het Recreatieschap Midden-Delfland.

Route: Kwakelweg (Maasland), Broekpolder (Vlaardingen)

Vaartijden

  • april en oktober: weekenden en feestdagen (alleen bij mooi weer) van 11.00 tot 17.50 uur
  • mei t/m september: dagelijks van 11.00 tot 17.50 uur

Laatste afvaart: Kwakelweg 17.30 uur, ‘t Jachthuis 17.40 uur, Bommeer 17.50 uur.

Kosten: te voet: € 0,50, met de fiets: € 0,75

Let op: In de winterperiode vaart de pont incidenteel in het weekend of door de weeks (bij mooi weer).

Coronamaatregelen: vanaf 3 juli 2020 vaart De Kwakel weer. Vanwege beperkingen m.b.t. COVID19 gelden de volgende regels:

  • Er zijn max. 5 personen (excl. Schipper) op het dek toegestaan;
  • Er kan alleen gepast en contant betaald worden (er is geen wisselgeld beschikbaar);
  • Houd 1,5 m afstand van elkaar tijdens het wachten;
  • Neem plaats op een kruis (op de boot);
  • Verlaat tijdens de rit niet uw plaats;
  • Wees lief voor onze vrijwilligers, zonder hen vaart het schip niet.

Veerpont De Trekschuit

Met de handbediende veerpont De Trekschuit kunnen voetgangers en fietsers de Vlaardingse Vaart oversteken en zo tussen de Zouteveense en Duifpolder pendelen. Daar moet wel voor gewerkt worden: met een draaiwiel drijf je een ketting aan en zorg je dat je jezelf overtrekt. De ketting zakt achter de pont naar de bodem, om overlast voor scheepvaartverkeer te voorkomen. Het beheer gebeurt door het Recreatieschap Midden-Delfland.

Route: Duifpolder (Maassluis), Zouteveensepolder (Vlaardingen/Schipluiden)

Vaartijden

  • 1 april – 31 oktober (onvoorziene omstandigheden voorbehouden)

Kosten: Geen

Coronamaatregelen: vanwege de beperkingen m.b.t. COVID19 is De Trekschuit nog steeds uit de vaart.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.