De boodschap was eerst om zoveel mogelijk thuis te blijven om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Sinds 6 mei zijn er aangepaste maatregelen aangekondigd. Wat betekent de versoepeling voor Midden-Delfland?

Stap voor Stap

Per 11 mei:

Voor Golfbaan Delfland is er goed nieuws, want buiten sporten mag weer. Wel op 1,5 meter afstand.

Per 1 juni:

Goed nieuws! Horecagelegenheden in Midden-Delfland kunnen op 1 juni open en mogen maximaal 30 personen ontvangen. Dit geldt ook voor musea en culturele instellingen.

Per 1 juli: 

Horecagelegenheden, musea en culturele instellingen mogen op 1 juli maximaal 100 personen ontvangen. Dit betekent ook dat georganiseerde samenkomsten tot 100 personen weer mogen. De activiteiten en groepsuitjes in het Midden-Delfland kunnen weer ingepland worden. En ook overnachten in Midden-Delfland is weer mogelijk. De campings en vakantieparken mogen weer bezoekers ontvangen.

Met gepaste afstand genieten van Midden-Delfland

Wij nodigen je nog steeds uit om zoveel mogelijk lokaal boodschappen te doen. Je haalt daarmee niet alleen kwalitatieve producten in huis, je steunt ook lokale ondernemers. Lees hier waar je terecht kunt.

Zoek de drukte niet op, maar mocht je graag willen fietsen, wandelen of varen in het Midden-Delfland, houd je dan altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Via onze website, Facebook– en Instagram-pagina’s kun je inspiratie opdoen voor je toekomstige bezoek aan het Midden-Delfland!

We hopen je snel te zien.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Voor een stukje nostalgie, ontspanning en pure smaakbeleving moet je eens naar de OOgst Open Dagen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight komen.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden.

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.