Waar kan je terecht voor een kop koffie? Bij welk restaurant kan je maaltijden bestellen en wanneer is het open? Onderstaande informatie bied je een overzicht van welke ondernemers geopend zijn en hoe. 

Overzicht van winkels en horecagelegenheden in Midden-Delfland

Als je op pad gaat in Midden-Delfland is het fijn om te weten waar je even een kop koffie kan halen, lunch kan bestellen of een cadeautje kan kopen.

Op eigen initiatief heeft José van Winden een Facebookpagina opgezet waarmee ze in het kader van Support your Locals een bijdrage wilde leveren. Ze wil laten zien welke lokale ondernemers aangepaste openingstijden hebben of tijdelijke acties zoals thuisbezorgen of take-away aanbieden. PUUUR Midden-Delfland heeft hier onderstaand overzicht van gemaakt en zal dit up to date houden.

Wil je weten waar je streekproducten in het Midden-Delfland kan kopen?
Klik dan hier.

Tip: kijk van tevoren naar de openingstijden per locatie, deze kunnen variëren of eventueel gewijzigd worden. En, niet geheel onbelangrijk, hou je aan de huidige regels van handen wassen en de 1,5 meter afstand bewaren. Mocht je ergens lekker koffie willen halen, doe dat zeker maar blijf niet te lang. Drukte en oponthoud willen we uiteraard te allen tijde voorkomen.

Den Hoorn

Bij Ons
Op dit unieke plekje volg je verschillende workshops, presentaties of proeverijen, eventueel in samenwerking met anderen specialisten, op een vooral gezellige en leerzame wijze. Vanaf heden mogelijk met 6 personen.

Zoes Conceptstore
Aangepaste openingstijden: woensdag t/m zaterdag 10.00uur – 17.00uur. Er mag geen gebruik worden gemaakt van de horeca voorzieningen binnen. Wel zijn ze open voor take away koffie, smoothies & lekkernijen. Je kunt ze ook steunen door een digitale cadeaubon te bestellen. Dit kun je aanvragen door te mailen naar hello@zoesconceptstore.nl. Je ontvangt dan de digitale cadeaubon met unieke code die je in de winkel kunt inleveren door deze op je telefoon te laten zien of uit te printen.

Andrea’s Tafel
Andrea’s Tafel is een winkel met kralen, sieraden en cadeaus. Open op afspraak, maar je kan ook een bestelling thuis laten bezorgen.

De Pizzeria
De pizzeria is een ware smaak- en sfeerbeleving geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Open om pizza’s af te halen, maar bezorgt ook aan huis.

Piece of Cake
Naast de appeltaart, waar het allemaal mee begon, zijn er nu nog veel meer verschillende taarten en baked goodies. Geopend voor take-away en je kunt er via de website ook bestellingen online plaatsen.

Plaza de Pitstop
Aangepaste openingstijden:
Di t/m Do: 16.00 – 20.00 uur
Vrij & Zat: 12.00 – 20.00 uur
Zon: 16.00 – 20.00 uur
Open voor afhaal en bezorgen van de lekkerste snacks.

De Chinese Muur
Heerlijke Chinees-Indische specialiteiten. Alleen geopend om eten af te halen. Bij voorkeur doen alleen telefonische bestellingen. Tussen dinsdag t/m zondag 16:00-20:00 kun je de bestelling telefonisch doorgeven.

Op Hodenpijl
Biologische winkel en restaurant. De winkel is dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur. Je kunt er ook biologische gerechten bestellen en afhalen.

Brouwerij Thuis
Brouwerij Thuis brouwt eigen recepten in eigen ketels. Er is een Thuisbrengservice van verschillende streekbieren. Ze bezorgen gratis in Schipluiden en Den Hoorn vanaf 24 bieren.

‘t Woudt

Koffiehuis de Hooiberg
Koffiehuis De Hooiberg van familie van der Knaap liggen aan een mooie fietsroute door Midden-Delfland. ’s Zomers is het dan ook een razend populaire rustplaats voor met name wandelaars en fietsers en voor de stille genieters, die oog hebben voor dit stukje ongerepte natuur. Nu niet geopend, maar je kunt er heerlijke high-tea’s bestellen of een cadeaubon kopen voor een high-tea / lunch. Het ‘Woudtse kraampje’ is geopend met allerlei producten met o.a. cadeaubonnen, bloemen, verse eieren, Woudtse honing en Woudtse plakken! Het kraampje is te vinden bij het tunneltje onder de Woudseweg. Kijk eerst even op hun Facebookpagina of ze er staan.

Schipluiden

Het Raadhuis
Lekkere, unieke en betaalbare lunch of borrel gemaakt met streekproducten uit Midden-Delfland. Het Raadhuis is gesloten, maar heeft bezorgacties en je kunt er cadeaubonnen kopen om iemand blij te maken met een lunch of diner.

Paviljoen ‘t Middelpunt
Bij Paviljoen ‘t Middelpunt kan je terecht voor een heerlijk kopje koffie, lunch of diner. Nu elke dag (behalve maandag) vanaf 12 uur kun je maaltijden en snacks afhalen. Bestellen kan via: 015-3805023.

Net Even Anders
Net even anders, de naam zegt al genoeg. Een winkel, café brocante en theetuin in één. Geïnspireerd door de sfeer van Frankrijk straalt het rust en warmte uit. De winkel is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag vanaf 10.00 uur. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke koffie to go, met of zonder dadeltaart.

Bakkerij Hoek
In de heerlijk geurende bakkerij maken ze ambachtelijke brood volgens authentieke recepten. De bakkerij is open van maandag t/m vrijdag om 08.30 – 18.00 uur. Op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur.

Paviljoen Vlietzicht
Verscholen in de natuur tussen Rotterdam en Den Haag ligt Vlietzicht, een sfeervol restaurant in Schipluiden met prachtig uitzicht op natuurgebied De Vlietlanden. Het paviljoen is gesloten en opent de deuren na 1 juni. Helaas is het huren van de waterfietsen en roeiboten ook nog niet mogelijk.

Maasland

Sonnetje
Bij Het Sonnetje Pannenkoeken & Zo in Maasland kan je genieten van ontbijt, lunch, diner, borrel of diverse arrangementen. Nu is het enkel geopend voor koffie, taart, poffers en ijs. Je kunt het afhalen bij Sonnetje & Go.

Galerie Weerloos
Je vindt hier een unieke verzameling design en vintage artikelen en de mogelijkheid om dit te combineren met koffie, taart of een lunch. De winkel van Galerie Weerloos is geopend van vrijdag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur. De horeca is helaas gesloten.

Eetcafe ‘t Jachthuis
’t Jachthuis, een eetgelegenheid op een eiland (Foppenpoldereiland) midden in een natuur- en recreatiegebied in de gemeente Midden-Delfland, tussen Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Schipluiden. Ideaal voor fietsers en wandelaars. Steun ’t Jachthuis en koop een cadeaubon voor vrienden en familie of open een eigen persoonlijke rekening bij ’t Jachthuis en ontvang 10% extra als je € 50,00 toevoegt. Het krediet op je persoonlijke rekening is één jaar geldig vanaf het moment dat de horeca weer open mag. Neem contact met ons op om een eigen rekening te openen.

‘t Wapen van Maeslant
Uitgeroepen tot café van het jaar en meerdere malen de zilveren en bronzen tapknop gewonnen. Nu gesloten.

De Pynas
Van oudsher een gezellig café gelegen in het pittoreske dorp. Pynas heeft een leuk alternatief voor de zaterdagavond. Wekelijks wordt er een online benefietquiz georganiseerd, waarmee je jouw favoriete horecagelegenheid kunt steunen. Meld je aan op https://www.deanderequiz.nl/#aanmelden en speel mee.

Trefpunt
Van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur kun je er terecht voor koffie to go en wat lekkers en sinds 1 juni weer helemaal geopend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via info@trefpuntmaasland.nl.

Middeninn
MiddenInn een gezellig knus restaurant in Maasland.

Boutique Restaurant Bavette
In restaurant Bavette wordt er gewerkt met vlees van twee typen runderen het Hererford en het bijzondere Wagyu rund. Dit prachtige rundvlees komt van eigen boerderij. Sinds 1 juni zijn de deuren weer geopend.
Lunch: 12:00-15:00 uur. Voor het diner zijn er twee shifts: 16:30-19:30 uur en van 19:30-sluit.

Brasserie Oostgaag
Tussen Delft en Vlaardingen ligt Brasserie Oostgaag, een sfeervolle boerderij met een brasserie. Bij Brasserie Oostgaag kun je heerlijk eten bestellen, van lunch tot dessert. Ook openen ze bij mooi weer in het weekend een BBQ DRIVE-THRU. Voor meer informatie verwijzen we je door naar hun Facebookpagina.

Omgeving Midden-Delfland

Brasserie en B&B De Buytenplaets
De Buytenplaets is een prachtige locatie waar je kunt eten, drinken, varen of overnachten. Ze zijn met de brasserie geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 20.00 uur voor afhalen en take-away. Op 1 juni is de brasserie en het terras weer geopend.

De Koffiekriebel
De lunchroom is gevestigd op een erg mooie en bijzondere locatie. Je kunt binnen in de kas zitten of op ons geweldige terras waar heel de dag de zon op schijnt en uitzicht heeft op de prachtige natuur. Dit brengt gelijk een unieke sfeer met zich mee. Vanaf 1 juni is het terras weer geopend.

Paviljoen de Zweth
In Kwintsheul, aan de rand van ’t Westland en met een schitterend uitzicht over de polders van Midden-Delfland, vindt je ons Paviljoen “De Zweth”. De horeca is sinds 1 juni weer geopend en je kunt er ook een bootje huren. Het adres voor diverse sportieve en gezellige activiteiten zoals kanovaren, midgetgolfen, steppen en waterfietsen, electroboten te huur, maar ook voor complete (groep)arrangementen en kinderfeestjes.

De pagina zal steeds bijgewerkt worden. Ontbreekt er nog een winkel of restaurant die je er graag tussen ziet staan? Laat het ons weten via redactie@puuurmiddendelfland.nl.