Nu mensen veelal in Nederland blijven, wordt er druk gezocht om de dagen in de zomervakantie te vullen met dagjes uit, weekendjes weg of een zomervakantie in eigen land. Midden-Delfland biedt volop rust en ruimte voor ontspanning, maar waar moet je rekening mee houden als je van plan bent om naar Midden-Delfland te gaan?

Vakantie in eigen land

Spontaan een dagje weg of op vakantie in eigen land is normaal gesproken zorgeloos en voor velen biedt het ontspanning. Maar helaas kunnen we het niet negeren. Het coronavirus bepaalt grotendeels wat we wel en niet mogen doen. Dit geldt voor iedereen, ook voor binnenlandse vakantiegangers. Het is verstandig om in te zien dat spontaan ergens naartoe gaan minder bewegingsvrijheid biedt en dat iedereen zich moet houden aan beperkende maatregelen.

Hieronder vertellen we je wat er wel mogelijk is in Midden-Delfland en wat er nog niet kan.

Het gebied Midden-Delfland

Midden-Delfland biedt mogelijkheden om in de natuur te ontspannen. Het is landelijk, open en groen. De dorpskernen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden zijn pittoresk en je gaat even terug in de tijd als je hier bent. Daarnaast bevinden zich in het open weidegebied ook de buurtschappen ‘t Woudt en de Zweth.

Wandelen en fietsen

In Midden-Delfland is heel veel ruimte. Wandel of fiets in dit prachtige landschap van de grazende koeien, de overvliegende grutto’s en de gemoedelijke boeren. Op onze site vind je een aantal routes voor het wandelen en fietsen.

Streekproducten

Midden-Delfland kan je niet alleen beleven, maar ook proeven. Er zijn tal van streekproducten te vinden in de velen boerderijwinkels. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Alleen dit is al een bezoek waard, want alles is PUUUR natuur. Bovendien steun je met jouw aankoop de boer of lokale ondernemer.

Eten & drinken

Er zijn in Midden-Delfland verschillende mogelijkheden om heerlijk uiteten te gaan en te genieten van pure producten. Uiteten is mogelijk, maar spontaan uit eten gaan is nog niet mogelijk. Voor nu geldt dat je vooraf dient te reserveren. Hier laten we ook zien waar je koffie, een ijsje of eten kunt afhalen

Bootje huren

Het is mogelijk om met je gezin een bootje, kano of kajak te huren en het prachtige landschap vanaf het water te ervaren. Vervoer over het water is een leuke en mooie manier om Midden-Delfland te ontdekken. Je kunt hier kijken naar de mogelijkheden. Volg altijd de aanwijzingen van de verhurende partij op.

Overnachten

Wil je langer verblijven in Midden-Delfland? Dat kan, ook met het hele gezin. De stilte, ruimte en het open landschap bieden genoeg vertier voor een midweek vakantie. Er is een aantal overnachtingsmogelijkheden zoals campings, vakantiehuisjes en B&B’s.

Evenementen

De evenementen agenda van Midden-Delfland is nog niet zo gevuld als dat we zouden willen. Grote evenementen en markten zijn afgelast. Wellicht kunnen kleinschalige activiteiten wel doorgaan, maar daar kunnen we nu nog niets met zekerheid over vertellen. De agenda wordt uiteraard van een update voorzien als wij meer weten.

De tekst gaat verder onder de foto >>

De maatregelen van het RIVM

Sinds 1 juli: 

Horecagelegenheden, musea en culturele instellingen mogen op 1 juli maximaal 100 personen ontvangen. Dit betekent ook dat georganiseerde samenkomsten tot 100 personen weer mogen. De activiteiten en groepsuitjes in het Midden-Delfland kunnen weer ingepland worden. En ook overnachten op de campings in Midden-Delfland is weer mogelijk omdat sanitair weer open mag.

Lees hier alle maatregelen van het RIVM op rijksoverheid.nl: Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Je bent welkom

Iedereen is welkom in Midden-Delfland. Net als thuis vragen we je ook om tijdens een bezoek aan Midden-Delfland je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Houd tijdens het wandelen en fietsen ruime afstand van voor(bij)gangers en tegenliggers. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant. Probeer de drukte te vermijden, want oponthoud willen we uiteraard ten allen tijden voorkomen. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1,5 meter afstand. Blijf thuis als je je grieperig voelt. Op deze manier geven we elkaar de nodige ruimte, veiligheid en ontspanning.

Via onze website, Facebook en Instagram kun je inspiratie opdoen voor je toekomstige bezoek aan het Midden-Delfland!

Hopelijk tot snel!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.