Een stukje wandelen, een blokje om of een uitgebreide route met speciale wandelschoenen en energie bars in je rugzak! Er zijn veel verschillende manieren om recreatief te wandelen.  Wat je voorkeur ook is, het is altijd lekker en gezond om er even op uit te gaan!

De rust, de ruimte en het uitgestrekte landschap; Midden-Delfland is een écht wandelparadijs.

We hebben vier leuke wandeltips voor je op een rijtje gezet, strik je veters en ga mee!

Lekker Onderwegroute Maasland

Deze wandelroute start bij TOP Maasland :een TOP is een ‘knooppunt’ waar diverse bewegwijzerde en niet bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

De route gaat door Maasland en het prachtige recreatiegebied de Broekpolder. Onderweg maak je een oversteek met het veerpontje ‘De Kwakel’ (bij de zomervariant van de route, uiteraard geldt hier ook dat je een mondkapje draagt). Buiten het seizoen kun je langs de Noordvliet terug lopen. De route is dan ongeveer 6km. Kijk hier voor meer informatie over veerpont ‘De kwakel’.

Download de route hier.

50 ommetjes in Midden-Delfland

De Midden-Delfland Vereniging heeft een mooie selectie uitgebracht van 45 ommetjes in Midden-Delfland. Lengte: variërend van 3 tot 9 km. Dit zijn korte wandelingen, waarvan je heerlijk opgefrist thuiskomt, maar niet uren onderweg bent. De routes zijn verkrijgbaar als gedrukte folder: je kunt ze gratis ophalen of bestellen (tegen verzendkosten).

Kijk hier voor meer informatie.

Wandelroutes in Midden-Delfland

Midden-Delflandroute

Deze GPS wandelroute brengt je naar de Zuidbuurt, langs monumentale gerestaureerde boerderijen, je proeft van de landelijke sfeer en de frisse buitenlucht zal je weer helemaal opfrissen.

Je loopt ook langs de Boonerlucht, een waterrijk recreatiegebied aan de rand van Maassluis. In het Broekpolderbos vind je mooie uitzichtpunten en passeer je ook een vogelkijkhut (Rijsplasjes). Bekijk hier je route.

Wandeling met een historisch karakter door Schipluiden

Begin- en eindpunt van deze wandeling is Museum Het Tramstation in Schipluiden.

Deze mooie wandeling is twee kilometer lang en brengt je langs het voormalige kasteel Keenenburg. Daarna vervolgt de route over de Singel, de Dorpstraat en via de Paardenbrug naar de Vlaardingsekade en dan weer terug naar het museum.

Download de route hier.

Nog meer inspiratie nodig voor jouw wandeling? Kijk hier!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.