Dichtbij huis en toch even helemaal weg … 

Het is heerlijk om soms even te ontsnappen aan alle drukte om je heen. Drukte van de stad waar je woont, drukte van werk of drukte vanwege geluiden in je leefomgeving. Hier in het groene Midden-Delfland hoor je alleen de stilte. De vogels, de wind, de bomen, een fietser of de bladzijde van je boek die je omslaat. Midden-Delfland bewijst dat je vakantiebestemming niet ver weg hoeft te zijn. Zoek het vakantiegevoel dichterbij op, ontdek je eigen land of regio opnieuw. Je zult verstelt staan!

Hou je van kamperen? Het is populairder dan ooit. Dat komt goed uit, want in Midden-Delfland zijn prachtige campings waar je nu naartoe wil gaan. Pak alvast je spullen, want ze heten je van harte welkom!

Delflandhoeve

Ine en Alex runnen De Delflandhoeve voor het 13e seizoen.

De aanleg van het kampeerterrein begon in 2000 en was onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Midden-Delfland. In 2003 zijn de bomen gepland. De verdere voorzieningen hebben ze zelf aangelegd. De Delflandhoeve is een ruime opgezette camping met veel groen: grasvelden, bomen en waterpartijen met riet. Op dit moment zijn 35 plekken beschikbaar op de camping (normaal 50). Je mag zelf uitzoeken waar je gaat staan.

Ine en Alex houden van een persoonlijke aanpak; ze vinden het belangrijk dat ze de mensen kennen die op de camping staan.

Ine en Alex doen alles zelf, van de boekingen tot het schoonhouden van de voorzieningen en het onderhoud van het terrein. Vanaf de camping kun je mooie kanotochten maken van 2,5 tot 3,5 u. Naast de camping hebben ze ook vergaderfaciliteiten. Gelegen langs de Schie is de Delflandhoeve een prima vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten in Midden-Delfland. De binnenstad van Delft ligt op slechts 15 minuten fietsen.

Camping Het Zonneveld

Nicoline en Carl hebben de camping drie jaar geleden overgenomen van haar ouders. Het Zonneveld is een energie neutrale minicamping met plaats voor vijftien caravans en een kleine trekkersweide. Camping Het Zonneveld is bewust een energie neutrale camping. Er staan zonnepanelen die voor een groot deel in de behoefte aan stroom voorzien. Ook het grasmaaien doen ze met een stille elektrische motormaaier. Veel campinggasten zijn lid van SVR (Stichting Vrije Recreatie).

Het merendeel van de campinggasten komt hier om te fietsen.

Campinggasten nemen een elektrische fiets mee en verkennen de hele omgeving, van de Nieuwe Waterweg tot het strand en van de omliggende steden tot Midden-Delfland zelf. Het pontje voor de deur is van Camping Het Zonneveld en er wordt door fietsers gretig gebruikt van gemaakt. Het biedt direct toegang tot het wandel- en fietspad aan de andere kant van het water en van daaruit loop je zo naar het centrum van Schipluiden of naar de Beeldenkas.

Hoeve Bouwlust

Wil de Vette runt samen met haar man Quirine, zoon Peter en schoondochter Cynthia, Hoeve Bouwlust. Wil en haar man zijn ruim twintig jaar geleden al begonnen met kamperen op de boerderij. Dat was destijds heel vernieuwend. Naast hun werkende boerderij hebben ze hun voorzieningen in de jaren daarna verder uitgebreid met vakantiehuisjes en houten chalets. Daarnaast is van alles te doen voor kinderen, van ritjes in de huifkar tot een speeltuin met houten speelgoed en er zijn heel veel dieren.

Op Hoeve Bouwlust is ook een uitgebreide winkel te vinden met streekproducten uit de omgeving.

Daar vind je ook melk van de boerderij. Bovendien maken ze van diezelfde eigen melk ook het lekkerste ijs. Hoeve Bouwlust is een rustige en toch ook levendige camping. Gelegen aan de Gaagweg kun je alle kanten op: naar Maasland, Schipluiden, het kleinste dorpje van Nederland; ’t Woudt of de stilte van de polder in.

Buitengoed Ta Fête

Angela en Leon hebben tot in het buitenland toe gezocht naar de ideale plek om een minicamping te beginnen. Die plek hebben ze uiteindelijk gevonden: in Midden-Delfland! Gelegen tussen de weilanden aan een klein weggetje en vervolgens daar nog eens aan het einde van een prachtige oprijlaan met knotwilgen, ligt Buitengoed Ta Fête. De camping heeft negen campingplaatsen. Je mag zelf uitzoeken waar je je tent opzet. In de boomgaard of net iets verderop, tussen de andere bomen. Er is een bankje waar je kunt zitten voor de opkomende zon en een ander bankje voor de ondergaande zon. Verder is het groen zo ver je kunt kijken. De toilet- en douchevoorzieningen zijn in een hagelnieuwe schattige pipo-achtige wagen. Er is een knusse kamer in de schuur, voor als het even wat minder weer is. Verder is het een plek waar je zoveel mogelijk buiten wilt zijn, onder de hooiberg of aan het water.

Nederland lijkt hier op dit buitengoed even heel ver weg.

Minicamping Zwetzone

Minicamping Zwetzone van Patricia en Johan ligt voor je gevoel aan het einde van de wereld. Wanneer je op de kade langs de rivier de Zwet, richting de camping rijdt, vraag je je af waar je uit zult komen. Het eindpunt is een kleine camping met vijftien staanplaats, vier camperplaatsen en vijf vrolijk gekleurde trekkers-/blokhutten. De camping ligt op de grens van het Westland en Midden-Delfland. In de omgeving vind je dan ook zowel kassen als veenweide landschap. Minicamping Zwetzone bestaat volgend jaar tien jaar. Voorheen stond op dit stuk grond de boerderij van haar ouders. In de jaren zestig werd de overstap gemaakt van boer naar tuinder. Bij de herontwikkeling van de Zwetzone in 2010 is de overstap gemaakt naar een camping.

Minicamping Zwetzone is een kleine en rustige camping waar gasten graag terugkomen.

Naast Nederlanders zijn er ook Duitse gasten. Voor de zomer is er al veel geboekt, maar er zijn nog plekjes die gevuld kunnen worden. Vanaf half augustus is er weer wat meer mogelijk. Een duidelijk trend die Patricia voor dit jaar ziet zijn de fietsvakanties. Er komen meer dan ooit kampeerders langs die met de fiets de regio aan het verkennen zijn.

Geniet van de zomer

Wil je deze zomer nog genieten van een kampeervakantie in eigen land, geef de eigenaren van de campings in Midden-Delfland een belletje. Ze zullen hun uiterste best doen om een mooi plaatsje voor je te vinden.

Andere overnachtingsmogelijkheden

Heb je geen plekje kunnen vinden, of wil je wat meer luxe, kijk dan ook eens naar de Bed & Breakfast’s? De leukste adressen vind je hier.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.