Deze E-bike route neemt je mee door het open en groene landschap van het enige ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’ in Nederland; Midden-Delfland. Deze status geeft het belang aan van het open en groen houden van dit waardevolle agrarisch veenweidelandschap. Je ontdekt op deze route het oud-Hollandse landschap van de polder: haar groene weiden, de slootjes, plassen en de slingerende paadjes omzoomd door knotwilgen.

De wind in je haar (en hopelijk in je rug), flesje water in de tas en vergeet je zonnebril niet want deze route voelt als een sportieve minivakantie!

Proef het landschap!

Onderweg passeer je een aantal plekken waar je kunt stoppen voor een hapje of een drankje. Kijk hier voor meer informatie over waar je dat kunt doen.

Midden-Delfland is bij uitstek een gebied waar veel voedsel geproduceerd wordt. Je passeert dus ook enkele locaties waar je streekproducten kunt kopen: rechtstreeks van de producent! Denk bijvoorbeeld aan boerenkaas en verse melk of smaakvolle onbespoten groente en fruit bij de boerderijwinkel! Kijk hier voor meer informatie over waar je de streek- en boerderijwinkels kan vinden. 

Er even helemaal tussenuit

De route neemt je mee door de pittoreske kernen van Maasland en Schipluiden. Deze kleine kernen lijken regelrecht uit een historisch prentenboek te komen. Na deze tocht zal je het gevoel hebben er echt even helemaal uit te zijn geweest. (Kijk van tevoren wel nog even naar de openingstijden per locatie, deze kunnen variëren.)

Onze tip: wil je optimaal genieten van de rust en de ruimte, kies dan een
doordeweekse dag voor je fietstocht.

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet natuurlijk eerst nog naar het startpunt van de route toe! Wij beginnen de tocht in het prachtig pittoreske Schipluiden, Knooppunt 56 (2636 CD Schipluiden).

Kijk hier voor de volledige route en dan hoef je alleen nog de datum te prikken, geniet ervan!

Met gepaste afstand genieten van Midden-Delfland
Zoek de drukte niet op, maar mocht je graag willen fietsen, wandelen of varen in het Midden-Delfland, houd je dan altijd aan de richtlijnen van het RIVM. We hopen je snel te zien.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.