Open Monumentendag gaat dit jaar in aangepaste vorm door op 11, 12 en 13 september. Er wordt op deze dag een podium geboden aan alle monumenten die fysiek of digitaal hun deuren kunnen openen en activiteiten die georganiseerd worden, vaak speciaal bedacht voor deze bijzondere editie. We adviseren iedereen niet zomaar op pad te gaan, maar goed te checken wat er dicht bij huis te bezoeken is en vooraf te reserveren waar mogelijk. 

Monumentenweekend zaterdag en zondag 12 & 13 september

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Open monumentendag! Dit jaar zal het programma aangepast worden aan de corona richtlijnen maar er is het weekend genoeg te beleven.

Dorpskerk Schipluiden

Opening op zaterdag om 11.00 uur in Dorpskerk Schipluiden met de presentatie van het jubileum-jaarboek t.g.v. 50 jaar Historische Vereniging Oud Schipluiden (dit gedeelte is op uitnodiging).

Vanaf de middag kun je je aanmelden voor leuke activiteiten op bijzondere locaties!

Dorpskerk en Museum Het Tramstation

Benieuwd hoe het voormalige tramstation van de Westlandse Stoomtram Maatschappij in Schipluiden er van binnen uitziet? Museum Het Tramstation is beide dagen open. Ook de Dorpskerk is te bezoeken. Beide locaties zijn van 12.00 tot 17.00 uur open (op zondag is de kerk vanaf 13.00 uur geopend). Alles uiteraard met inachtneming van Covid-19 maatregelen.

Adres kerk: Dorpsstraat 3, 2636 CB Schipluiden

Concert in de kerk, in ‘t Woudt

Genieten van muziek met een verhaal over de omgeving?
In de kerk van ’t Woudt vinden op zaterdag 12 september om 14.00 en om 15.30 uur twee sfeervolle miniconcerten plaats. De Schipluidense zangeres en zangdocent Esther van Es voert liedjes op geïnspireerd op haar leven in Midden-Delfland.

Adres: Het Woudt 25, 2636 HD Schipluiden
Toegang is gratis, aanmelden via mailadres: monumentendagtwoudt2020@gmail.com

Concert Oude Kerk Maasland

Prachtige muziek in akoestiek van de kerk! In de Oude Kerk in Maasland is ook op zaterdag een concert met de organisten Leo Hans Koornneef en Reinier Kroos, sopraan Jaccolien Kik en dwarsfluitist Hannie van Dorp.

Adres: Kerkstraat 1, 3155 AN Maasland
Aanvang om 16.00 uur, toegang € 10.

Workshop vlaggen in Kasteel Keenenburg

Creativiteit op monumentendag? Dat kan! Tussen tussen 13.00 en 16.00 uur in de middag organiseert Stichting Beleving Kasteel Keenenburg op het mooie kasteelterrein Keenenburg een workshop ontwerpen van Keenenburg vlaggen. Samen met Street Art kunstenaar Jochem Cats worden in tweetallen vijf vlagontwerpen gemaakt en uitgevoerd.

Om 17.00 uur worden de vlaggen op het kasteelterrein feestelijk gepresenteerd en gehesen.
Voor aanmelding en meer info kijk hier.

 

Beeld door: Visualisatie Keenenburg, foto Martin Visser
Informatie via: Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk