De paddenstoelen poppen weer op, de bladeren verkleuren langzaam in prachtige bruine en gouden tinten en heb jij ineens ook zoveel zin in warme Chocomel? De herfst heeft zich officieel aangekondigd, het is herfstvakantie en dus tijd om wat leuke tips om erop uit te gaan op een rijtje te zetten.

Herfstvakantie tips en uitjes in Midden-Delfland

Onderstaande tips zijn er voor het hele gezin en zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten die op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Wil je meer weten over de coronamaatregelen op de locatie, wil je reserveren of heb je andere vragen? Vraag het gerust aan de eigenaren zelf, ze helpen je met het beantwoorden van je vragen en ontvangen je graag!

Take away & Delivery

Het is natuurlijk jammer dat je niet gezellig in je favoriete restaurant terecht kan tijdens de herfstdagen. Het is nog wel mogelijk om bij horeca lekker eten af te halen of te laten bezorgen.

Bij Sonnetje Pannenkoek & Zo krijgen kinderen een gratis ijsje bij de kinderpannenkoek en zijn alle pannenkoeken slechts € 7,50!
Of trakteer de kinderen (en jezelf!) met een ‘Proeverij van desserts’ van Brasserie Oostgaag. Bij De Buytenplaets hebben ze een kindermenu mét verrassing en kies zelf ook wat uit van de uitgebreide menukaart. Steun de lokale horeca en maak er thuis een feestje van!

Herfstwandeling en knutselen

Herfst, het seizoen van de boswandelingen en met je regenlaarzen de plassen in springen! Of lekker ravotten tussen de bergen bladeren op de grond. Na de wandeling kun je met alle herfstbladeren, kastanjes, beukennootjes en andere vondsten van buiten knutselen.

Ter inspiratie, hier een aantal leuke creatieve en leerzame ideeën.
Kijk hier voor de fijne wandelroutes.

Familie-uitjes op de Boerderij

Hoeve Bouwlust in Maasland heeft meerdere leuke activiteiten die je kan boeken met je partner of gezin, ze hebben namelijk ook goed gedacht aan de kleintjes!

Workshop Kaarsen/ Tuinfakkel maken

Kaarslicht en (haard)vuur horen onmiskenbaar bij het najaar, het wordt sneller donker en je wil je eigen omgeving zo gezellig mogelijk maken en kaarsen geven licht, warmte en gezelligheid! Daarom tippen we dan ook deze workshop, lekker creatief bezig zijn op een mooie locatie en je maakt je eigen ambachtelijke fakkel of kaars, een prachtige eyecatcher voor jouw balkon of tuin. Hoe gezellig is het om op afstand het glas te heffen met je gezin of de buren met de extra verwarming van je zelfgemaakte vlam!

Kabouterroute & cadeaus verstoppen

De route is een ontdekkingstocht over de boerderij voor de kids t/m 6 jaar. Kun jij alle verstopte kaboutertjes vinden? Binnen de tocht doe je opdrachtjes zoals de kunstkoe melken, placemat kleuren en vragen beantwoorden over de boerderij. De activiteit is speciaal voor kinderfeestjes* en is te reserveren vanaf 5 personen.

De Bonte Beestenboel van Bouwlust

Nieuw! De Escaperoom: pas geopend per 17 oktober! Ingericht als een pittoresk boerderij ga je voor je gevoel echt even helemaal terug in de tijd! Maar let wel op de tijd want je moet uiteindelijk wel weten te ontsnappen uit deze spannende Escaperoom! 

Dit is een leuke activiteit voor een kinderfeestje of voor een gezin (met kinderen).

 Vooraf reserveren.

Voor reserveren, meer informatie over deze en andere activiteiten kijk op de website van Hoeve Bouwlust.
*Wil je hier het kinderfeestje vieren? Dat kan ook met bovengenoemde activiteiten. Lees hier alle feestelijke mogelijkheden.

Overnachten in Midden-Delfland

Slapen in stilte en wakker worden in stilte? Met het gezin er even tussenuit? Ook in het herfst- en winterseizoen kan je op bijzondere plekken overnachten in Midden-Delfland. Bijvoorbeeld in een bijzondere B&B, een boerderij of vogelhuis?

Kijk hier voor alle fantastische overnachtingsmogelijkheden voor jou en je partner of samen met je gezin!

Gieren van de lach met veilige indoor activiteiten

Met een totaal oppervlak van 11.000 m2 heeft de Tuinderij genoeg ruimte in huis om op een veilige manier leuke indoor activiteiten aan te bieden. Een begrip in de regio maar ook in de rest van het land als het gaat om heerlijke, ludieke maar vooral originele uitjes met een echt Hollands sausje! Of ook wel ‘genieten in nostalgische sferen’ zoals hun slogan luidt.

De Tuinderij is gelegen aan de rand van gemeente Westland en grenzend aan Midden-Delfland. Een mooie rustige plek aan het water met gezellige jaren ‘60 vibe, dat is de setting voor groepsactiviteiten als WC-Potten Race, Plankgas door de Kas, Levend Tafelvoetbal en ‘Waar is de Mol’, allen zijn geheel conform de huidige richtlijnen veilig uit te voeren.

Reserveren is noodzakelijk, dat kan hier

Proef de herfst

Door het jaar heen zijn er andere seizoensgebonden producten te vinden in de schappen. Zo hebben we het vaak over seizoensgroenten, groente die in een bepaald seizoen goed verkrijgbaar zijn, het goedkoopst, maar zeker ook het meest smakelijk! Daarnaast is het ook goed voor het milieu om vooral seizoensproducten te gebruiken in de keuken. De herfst staat bijvoorbeeld bekend om de oogst van pompoen, koolraap, rode biet, peren en venkel. Lees hier ons blog over koken met seizoensproducten.

Koop lokaal en kook samen

Nu het buiten koud is en ons lichaam bezig is met het opwarmen, hebben we vaak ook zin in andere smaken, pompoen, donkere chocolade, kaneel, verse soep en ga zo maar door, mmm … Daag je zelf uit en kook samen met het hele gezin een drie-gangenmenu! Haal je producten niet uit de supermarkt, maar spring op de fiets en ga langs de lokale producenten. Wil je weten waar je die kan vinden? Bekijk dan deze blog.

Voor alle tips die we in dit blog geven, geldt uiteraard dat de huidige richtlijnen in acht genomen dienen te worden. Reserveer van tevoren met je gezin, partner of huisgenoten. Volg de adviezen goed op: bewaar voor elkaar de ruimte, zorg voor goede hygiëne en blijf thuis bij klachten. Op sommige plekken kan je worden verzocht een mond en neus masker te dragen.

Lees hier meer over een veilig bezoek of verblijf in Midden-Delfland.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.