Midden-Delfland biedt volop rust en ruimte voor ontspanning, maar waar moet je rekening mee houden als je van plan bent om naar Midden-Delfland te gaan?

Uit in eigen land

Spontaan een dagje weg of op vakantie in eigen land is normaal gesproken zorgeloos en voor velen biedt het ontspanning. Maar helaas kunnen we het niet negeren. Het coronavirus bepaalt grotendeels wat we wel en niet mogen doen.  Het is verstandig om in te zien dat spontaan ergens naartoe gaan minder bewegingsvrijheid biedt en dat iedereen zich moet houden aan beperkende maatregelen.

Hieronder vertellen we je wat er wel mogelijk is in Midden-Delfland.

Het gebied Midden-Delfland

Midden-Delfland biedt mogelijkheden om in de natuur te ontspannen. Het is landelijk, open en groen. De dorpskernen Den Hoorn, Maasland en Schipluiden zijn pittoresk en je gaat even terug in de tijd als je hier bent. Daarnaast bevinden zich in het open weidegebied ook de buurtschappen ’t Woudt en de Zweth.

Wandelen en fietsen

In Midden-Delfland is heel veel ruimte. Wandel of fiets in dit prachtige landschap van de grazende koeien, de overvliegende grutto’s en de gemoedelijke boeren. Op onze site vind je een aantal routes voor het wandelen en fietsen.

Streekproducten

Midden-Delfland kan je niet alleen beleven, maar ook proeven. Er zijn tal van streekproducten te vinden in de velen boerderijwinkels. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Alleen dit is al een bezoek waard, want alles is PUUUR natuur. Bovendien steun je met jouw aankoop de boer of lokale ondernemer.

Eten & drinken

Er zijn in Midden-Delfland verschillende mogelijkheden om heerlijk uiteten te gaan en te genieten van pure producten. Uiteten is nu (jan. 2021) niet mogelijk. Bewaar uw bezoek voor later, maar blijf vooral de restaurants steunen door heerlijk eten te bestellen en hier thuis van te genieten. 

Bootje huren

Het is aankomend seizoen mogelijk om met je gezin een bootje, kano of kajak te huren en het prachtige landschap vanaf het water te ervaren. Vervoer over het water is een leuke en mooie manier om Midden-Delfland te ontdekken. Je kunt hier kijken naar de mogelijkheden. Volg altijd de aanwijzingen van de verhurende partij op.

Overnachten

Wil je langer verblijven in Midden-Delfland? Dat kan, ook met het hele gezin. De stilte, ruimte en het open landschap bieden genoeg vertier voor een midweek vakantie. Er is een aantal overnachtingsmogelijkheden zoals campings, vakantiehuisjes en B&B’s.

Evenementen

De evenementen agenda van Midden-Delfland is nog niet zo gevuld als dat we zouden willen. Grote evenementen en markten zijn vooralsnog niet gepland. Wel zijn er leuke kleinschalige activiteiten die georganiseerd worden, zoals wandelingen, workshops of vaartochten die geheel volgens de coronamaatregelen kunnen plaatsvinden. 

De tekst gaat verder onder de foto >>

Je bent welkom

Iedereen is welkom in Midden-Delfland. Net als thuis vragen we je ook om tijdens een bezoek aan Midden-Delfland je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Houd tijdens het wandelen en fietsen ruime afstand van voor(bij)gangers en tegenliggers. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant. Probeer de drukte te vermijden, want oponthoud willen we uiteraard ten allen tijden voorkomen. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1,5 meter afstand. Blijf thuis als je verkouden bent of andere verschijnselen hebt van Corona. Op deze manier geven we elkaar de nodige ruimte, veiligheid en ontspanning.

Via onze website, Facebook en Instagram kun je inspiratie opdoen voor je toekomstige bezoek aan het Midden-Delfland!

Hopelijk tot snel!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.