Nu de horeca nog steeds gesloten is, is het fijn om het extra gezellig te maken in huis. Dat kan o.a. door wat lekkers in huis te halen of zelf aan het koken te slaan.

Lekker eten komt uit Midden-Delfland

Met de onderstaande tips helpen we je op weg om de komende weken extra lekkere dingen op tafel te zetten. Zo kun je in Midden-Delfland bij tal van ondernemers mooie streekproducten kopen. Zo kook je met lokale producten van het seizoen. Hieronder ontdek je streekproductenwinkels die je wellicht nog niet kende. Wat je ook kunt doen is zo nu en dan wat bestellen bij je lokale horeca. Zo zet je niet alleen, heel eenvoudig, wat lekkers op tafel, je helpt ook je favoriete restaurant door een lastige tijd heen.

Aan de Zweth voor thuis

Sterrenrestaurant aan de Zweth laat zich niet kennen. Nu jij niet naar hen toe kunt, komt zij naar jou toe. Ze doen dit met een wekelijks wisselend 4 gangen Alliance menu. Bij elk menu zitten duidelijke instructies hoe je het diner kunt opwarmen.

Bestellen Aan de Zweth voor Thuis kan via deze link.

Take away bij Brasserie Oostgaag

Eric en Rianne, van Brasserie Oostgaag, zetten zich samen met hun team in om heerlijke gerecht bij je thuis op tafel te zetten. Je kunt heerlijke broodjes bij ze bestellen, er zijn sappige burgers of gerechten uit de Mibrasa houtskooloven.

Heb jij de “Brutus the big smoker”  al zien roken? Elke vrijdag, zaterdag en zondag staat deze BBQ aan 15.00 – 19.00 uur. Je kunt er bijvoorbeeld superlekkere Pulled Chicken, Brute ribs, Buikspek of Gerookte Zalm bestellen.

Speciaal voor Valentijnsdag hebben ze een liefdevol menu samengesteld. Geef het cadeau, verras je partner en maak er een mooie avond van dankzij Brasserie Oostgaag.

Bekijk het hele menu van Brasserie Oostgaag. Je kunt afhalen in onze drive-thru met als bonus een mooi ritje door het prachtige Midden-Delfland! Indien gewenst kan er ook bezorgd worden (Midden-Delfland, Maassluis en Westland) bij bestellingen boven de 25 euro.

Buitenplaats Vlaardingen – Drive Thru –

Een sfeervolle Drive Thru van Buitenplaats Vlaardingen aan de Zuidbuurt met smaakvolle streekgerechten voor thuis, midden in het groen. De Drive Thru aan de Zuidbuurt 85 in Vlaardingen is volledig coronaproof. Je kunt gewoon lekker in de auto blijven.

(H)eerlijke BBQ-gerechten en smaakvolle broodjes van topkwaliteit om lekker thuis aan de eigen keukentafel op te eten. De ingrediënten zijn dagvers en worden volgens oud-Hollands recept bereidt. Voor ieder wat wils! Lekker, anders & eerlijk.

Openingstijden: Donderdag t/m Zondag van 16:00u – 19:30u

Locatie: Buitenplaats Vlaardingen, Zuidbuurt 85, Vlaardingen

Kijk op www.streekgerechtenvoorthuis.nl voor meer informatie. Spontaan langskomen mag ook!

Blokje om naar ’t Jachthuis

Tijdens de lockdown is ’t Jachthuis open voor een warm drankje, appeltaart, huisgemaakte soep en snacks.

Het ligt op een eiland tussen Maassluis, Maasland, Schipluiden en Vlaardingen met uitzicht op de Vlietlanden. Hier combineert u natuur, gezelligheid, unieke locatie en lekker eten zo dichtbij de Randstad. Slechts verbonden met een fietsbruggetje en een veerpont (niet in de wintermaanden) is dit een unieke locatie. Ga eropuit met de fiets of wandelend en/of vaar over met de veerpont.

Lekkers van De Buytenplaets

Ze vinden het oh zo jammer dat ze je niet kunnen verwelkomen in de gezellige sfeer van De Buytenplaets. Vol enthousiasme brengen ze echter hun smaken bij je thuis. Kijk voor het volledige menu op de website van De Buytenplaets.

Bestellen: je kunt van woensdag t/m zondag bij De Buytenplaets terecht. Bestel minimaal 1 uur van tevoren en ze laten je weten hoe laat het bezorg-/afhaaltijdstip is. Er wordt bezorgd in Rijswijk-Buiten, Den Hoorn en Delft Harnaschpolder. Ze bezorgen vanaf 35 euro (bezorgkosten zijn 2,50 euro).

Sonnetje & Bavette: take away en delivery

Van woensdag t/m zondag zijn ’t Sonnetje en Bavette geopend voor afhaal & bezorging van heerlijke lunch-, borrel- en dinergerechten. Op de menukaart staat veel lekkers met het vlees van hun eigen Hereford & Wagyu runderen. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijk broodje carpaccio, vitello tonato of de heerlijk Bavette burger. Je kunt ook kiezen voor een heerlijk lunchplateau of een borrelbox, om er thuis een feestje van te maken. Kijk voor de menu’s op de website van ’t Sonnetje en Bavette. Bestellen kan via 010-5911149.

Take away:
woensdag en donderdag: 17:00 – 20.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 12.00 – 20.00 uur

Bavette Farmshop

In de Farmshop vind je vlees van hun eigen boerderij (Wagyu & Hereford runderen), verse maaltijden gemaakt door Chef Donald, de lekkerste wijnen en heel veel streekproducten. Spring op je fiets, geniet van de natuur en shop bij de Farmshop! Op de website van de Farmshop vind je alle informatie.

Kom lekker eten halen bij Brasserie Delfland

Je kunt nu ook thuis genieten van Brasserie Delfland. De heerlijke huisgemaakte gerechten hoef je thuis alleen nog even op te warmen. Regelmatig wordt de Take Away menukaart vernieuwd. Je kunt er ook een borrelplank bestellen, heerlijk met een biertje of glaasje wijn erbij!

Al deze gerechten kun je telefonisch bestellen vanuit huis of vanaf de golfbaan. Langslopen bij de bar is natuurlijk ook mogelijk. Voor in de baan hebben wij verschillende lekkere broodjes, snacks en warme en koude dranken.

Rechtstreeks van de boer

In Midden-Delfland zijn ruim 50 boeren hard aan het werk met de productie van voedsel. Het gebied levert o.a. melk, kaas, eieren een heel mooi vlees van verschillende rassen koeien. Het mooie is dat, wanneer je in Midden-Delfland producten koopt, er een verhaal bijzit. De boer kan je vertellen waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is. Bovendien kan je veel producten ook nog eens rechtstreeks bij de boer zelf halen. Een ervaring die voor veel inwoners van de stad nieuw is.

Hier lees je wat je rechtstreeks bij de boer kunt kopen.

Boerenlandwinkels

Wil je wel mooie streekproducten kopen, maar heb je geen zin of tijd om bij meerdere boeren langs te gaan, ga dan eens langs bij een boerenlandwinkel in het gebied. Je zult verrast staan van het aanbod. En vooral van de kwaliteit en de smaak.

Ontdek welke boerenlandwinkel bij jou in de buurt is.

BoerenBOX

Wekelijks selecteert de streekproductenwinkel van Hoeve Bouwlust de mooiste en lekkerste producten en daarmee stellen ze de BoerenBOX samen.

Omdat het om lokaal geproduceerde en seizoensgebonden producten gaat, wisselt de samenstelling van de BoerenBOX. Elke week is er een mix van verse groente, fruit, zuivel, eieren, koekjes en bakproducten en optioneel heerlijk vlees.

Bestellen: Je bestelt de BoerenBOX, voor woensdag 12 uur, via de website van Hoeve Bouwlust. Er zijn drie varianten. De boxen kunnen op vrijdag en zaterdag afgehaald worden.

Iets zoets, iets hartigs van Bij de buurvrouw

Dita Molenaar van Bij de buurvrouw zorgt dat het je de komende weken niet ontbreekt aan wat zoets en hartigs.

Je kunt bij haar vooraf een worteltaart (hele of halve) of een hartige taart met prei, walnoten, rozijnen, kerrie en kaas bestellen.

Bestellen: bestel via mail of telefoon. Afhalen is op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur.

zelfgebakken chocoladetaart met 1 stuk uit de taart in een koelvitrine bij Bij de Buurvrouw

Biologisch vlees en zuivel van Hoeve Rust-hoff

Bij Hoeve Rust-hoff werken ze biologisch. Je kunt bij ze terecht voor vlees van hun Blaarkoppen en voor dagverse zuivel (o.a. melk, yoghurt, vla en karnemelk)

Bestellen: Op de site van Hoeve Rust-hoff vind je alle producten in de webwinkel. Op vrijdag (16.00-17.00 uur) en zaterdag (10.00-12.30 uur) kan je streekproducten afhalen.

vleespakket van Hoeve Rust-hoff van hun eigen Blaarkoppen in Midden-Delfland

Deze pagina wordt zoveel mogelijk aangevuld met nieuwe locaties waar je terecht kunt voor het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Voor alle tips die we in dit blog geven, geldt uiteraard dat de huidige richtlijnen in acht genomen dienen te worden. Volg de adviezen goed op: bewaar voor elkaar de ruimte, zorg voor goede hygiëne en blijf thuis bij klachten.

Lees hier meer over een veilig bezoek of verblijf in Midden-Delfland.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.