En dan vieren we alweer Pasen! Goed excuus om veel lekkers in huis te halen en te genieten van take-away ontbijtjes en streekproducten uit Midden-Delfland waar je vrolijk van wordt. Vrolijk Pasen!

Paasbrunchfiets je mee?

Fiets voor de paasbrunch de lekkerste ingrediënten bij elkaar bij stalletjes langs de weg en kleine streekproducenten. Zo heb jij de mooiste producten op tafel en steun je lokale ondernemers. Je kunt 6 verschillende routes fietsen door het Midden-Delfland en in het Westland. Je kunt de routes los van elkaar rijden, maar je kunt ze ook combineren. Bekijk de routes hier.

De Paasbrunchroutes zijn een samenwerking van Fietsen voor m’n eten en Bezoek Westland / PUUUR Midden-Delfland. De Paasbrunchfietsroutes kunnen voorafgaand aan Pasen gefietst worden, NIET tijdens de paasdagen!

Paasdiner van Aan de Zweth

Alleen genieten van een paasontbijt is niet voldoende. Restaurant aan de Zweth biedt een heerlijk paasdiner aan voor thuis! Bij het zien van het thuismenu met o.a. Coquilles St. Jacques, rode mul, lamsrack met aspergers, Wagyu entrecote met Hollandse aardbeitjes en dragonijs toe, loopt het water je toch al in de mond?

Bestellen:
Bestellen Aan de Zweth voor Thuis kan via deze link
.

(En mocht je nou ambities hebben of iemand kennen, kijk dan even naar de drie vacatures van Aan de Zweth)

“Gaags Paas Bakkie” van Brasserie Oostgaag

Oh, dit leuke bakkie is zo lekker gevuld! Met een heerlijk ontbijt of lunch, brunch voor Eerste of Tweede paasdag. En vergeet niet ook heerlijk thuis uiteten te gaan met het Chefs menu, aanrader!

Zolang Brasserie Oostgaag haar deuren nog niet mag openen, dan bezorgen zij het gewoon bij je thuis! En als ze weer open zijn, kan je komen picknicken in de mooie tuin van de Brasserie.

Bestellen:
Hier kan je het Chefs menu of het Gaags Paas Bakkie van Brasserie Oostgaag bestellen.

De Buytenplaets Paasbrunch-box

Geniet thuis van De Buytenplaets! Bestel snel De Buytenplaets Paasbrunch-box om bij ons op zondag Eerste Paasdag af te halen of te laten bezorgen. Hiermee haal je alles in huis om in een handomdraai een heerlijke paasbrunch op tafel te zetten. Onze Paasbrunch box is vanaf 2 personen te bestellen en kost voor 2 personen € 37,90.

De Paasbrunch box is alleen voor Eerste Paasdag (zondag 4 april) te bestellen. Graag doorgeven voor hoeveel personen je wilt bestellen, het tijdstip wanneer je het wilt komen afhalen (vanaf 10:00 uur) of adresgegevens als je het wilt laten bezorgen!

Bestellen:
Bestellen kan tot donderdag 1 april 18:00 uur, mail naar: info@buytenplaets-sion.nl

High tea van Koffiehuis de Hooiberg

Verras degene om wie je geeft – dat kan dus naast je partner, ook je zus, ouders of hartsvriendin zijn – met een heerlijke Valentijns High Tea. De komende dagen te bestellen en zondag 14 februari af te halen bij de Koffiehuis en B&B de Hooiberg tussen 13.00 en 15.00 uur, voor € 12,50 p.p. Met een flesje heerlijke Prosecco voor de Valentijnsprijs van € 3,00 maken we dit intieme feestje compleet.

Wil je iemand extra verrassen? Boek dan één van onze sfeervolle kamers: de Hofwoning of de Lindehoeve. Voor het Valentijnsweekend extra romantisch ingericht! ’s Avonds staat er een heerlijk wijntje met borrelplank voor u beiden klaar en ’s morgens serveren we in onze warme Stal een uitgebreid Valentijnsontbijt.

“Doorbreek de ‘Corono-sleur’, verras die ander en gun u zelf eens wat extra’s!”

Voor € 100,00 per stel kan je genieten van het complete verwenarrangement!

Bestellen:
Bestellen kan door te bellen of te appen naar: 06-215 53 128 of doe je bestelling per mail naar: tineke@dehooiberg.nu

De Bavette Paasbox

Restaurant Bavette heeft wederom een heerlijke box met veel “good food” erin. Met deze box kan je heel de dag genieten van alleen maar lekkere dingen voor bij de brunch of uitgebreide lunch! Verpakt in duurzaam mooi karton, wat je zo op tafel kan serveren. Enkele gerechten kan je nog even verwarmen voor het serveren.

Bestellen:
Dit kan via 010-5911149 of via de website van Bavette.

Paas brunch of lunch van De Vreemde Vogel

Geniet thuis van de zeer uitgebreide brunch of lunch van de De Vreemde Vogel. Aan de kindjes is ook gedacht, er is een speciaal kindermenu! De Paas-Thuisbox heeft alle lekkernijen die je met Pasen wilt eten. In de Paasbox zit maar liefst 15 heerlijke gerechtjes van een biologisch sapje tot een blini met gerookte zalm en haringkuit.

Bestellen:
Reserveer je PaasBrunch via de website.

Paastaart van Hoeve Bouwlust

Bij Hoeve Bouwlust kan je terecht voor heel veel verschillende streekproducten. Ze maken ook van hun eigen zuivel het lekkerste ijs. Speciaal voor Pasen maken ze een Paastaart van yoghurt en mango (en die is lekker!). De winkel is open voor wie in alle rust wil winkelen en nog vele andere speciale lekkernijen wilt kopen.

Bestellen:
De Paastaart kan je hier bestellen

Compleet Paasarrangement bij B&B Rechthuis van Zouteveen

Lockdown of niet, hoe fijn is het om er met de Pasen toch even tussenuit te gaan en in een andere omgeving te vertoeven. B&B Rechthuis van Zouteveen ligt op een unieke locatie aan het water in een gebied waar je volop kunt fietsen, wandelen en (kano)varen. Er zijn het paasweekend nog enkele kamers met ieder een eigen luxe badkamer beschikbaar. Gasten kunnen dit weekend met een minimum verblijf van 3 nachten genieten van een bijzonder Paasarrangement voor € 420,- voor 2 personen inclusief 3-gangen diner.

Hiervoor krijg je:
 3 overnachtingen met ontbijt
 en maar liefst twee keer een 3-gangen diner. Het diner wordt bij de B&B bezorgd door lokale restaurants (Brasserie Oostgaag en Paviljoen ’t Middelpunt)
. Ook kan je gratis gebruikmaken van de kano’s en hebben ze
 een elektrische sloep voor de deur aan de aanlegsteiger liggen. Deze is voor € 100,- per dagdeel van 3,5 uur te huur.

Paasontbijt van Paviljoen ’t Middelpunt

Met Pasen heeft Paviljoen ’t Middelpunt lekkere ontbijtjes! Ze bezorgen het met alle liefde gratis in Midden-Delfland. (Buiten dit gebied is het € 3,50 per adres.) Je kunt de ontbijtjes natuurlijk bestellen voor jezelf en het gezin, maar misschien ook wel voor iemand die je graag wilt verrassen.

In het ontbijt zitten diverse soorten broodjes, beleg, verse jus en fruit en voor € 9,95 extra krijg je er een flesje bubbels bij!

Bestellen:
Bel om te bestellen naar 015-3805023. Paviljoen ’t Middelpunt
.

DIY: Natuurlijke gekleurde Paaseieren

Tot slot een leuke activiteit voor thuis: Eieren verven op basis van natuurlijke kleurstoffen. Deze Do It Yourself is leerzaam voor de kinderen en geeft een hartstikke mooi resultaat. Gebruik groenten en specerijen die een kleur afgeven en leg vervolgens de gekookte eieren in het kleurwater. Gebruik bijvoorbeeld bieten, uienschillen, kurkuma of spinazie. Staat helemaal gezellig op tafel!

Tips: gebruik witte eieren voor een optimaal kleureffect en start 1,5 dag van te voren.

Benodigdheden:

2 kopjes Rode kool | Geeft een blauwe kleur
2 kopjes Bietjes | Geeft een roze kleur
2 kopjes Spinazie of spirulina | Mooi groen
2 el Kurkuma | Helder geel
2 kopjes Uienschillen van reguliere uien | Licht oranje
1 el Azijn | Per 250 ml water
10 Gekookte eieren | Kies witte eitjes
Olijfolie of kokosolie | Optioneel

Eieren verven met natuurlijke kleurstoffen

Aan de slag!

  • Kook eerst de eieren
  • Snijd of hak de groenten en specerijen die je wilt gebruiken eerst fijn.
  • Breng 1 liter water aan de kook met het gekozen ingrediënt.
  • Giet het water door een zeef af in een kom.
  • Voeg per 250 ml water 1 el reguliere azijn toe. Azijn versterkt het kleuringsproces.
  • Leg vervolgens de gekookte eieren in het kleurwater en laat ze ongeveer 12 tot 24 uur in de koelkast staan. Tussendoor kan je ze even draaien zodat de eieren rondom gelijkmatig gekleurd worden.
  • Optioneel: als je ze op tafel wilt serveren, kan je er met een kwastje wat olijfolie op smeren zodat de eieren mooi gaan glanzen.

We zijn benieuwd naar het resultaat! Stuur je ons een foto via Instagram of Facebook? #puuurmiddendelfland

Voor alle tips die we in dit blog geven, geldt uiteraard dat de huidige richtlijnen in acht genomen dienen te worden. Volg de adviezen goed op: bewaar voor elkaar de ruimte, zorg voor goede hygiëne en blijf thuis bij klachten.

Lees hier meer over een veilig bezoek of verblijf in Midden-Delfland.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.