Zomer vol cultuur in Midden-Delfland

Ook in Midden-Delfland kan iedereen weer genieten van kunst en cultuur! Musea zijn open en wij vertellen je waar je nu en deze zomer naartoe kan. De komende maanden worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, dus hou de agenda goed in de gaten. 

Levensgrote kunst

De beeldenkas Schipluiden is uniek in de wereld! Kunstenaar Willem Berkhout heet meer dan 270 levensgrote mozaïek beelden gemaakt en zijn in de Beeldenkas te bewonderen. Bezoekers vinden het werk “ongelooflijk mooi”, “fascinerend” en veel bezoekers komen nog een keer terug. De beeldenkas vind je in Schipluiden, via de Gaagweg kan je het water over en de Oostgaag, een heerlijke plattelandsweggetje naar de prachtige tentoonstelling in een kas, inslaan.

Maandag t/m zondag: 10:00 uur – 18:00 uur
€ 5,00 entree p.p (kinderen tot 12 jaar gratis)

Naar de Beeldenkas

Zomertentoonstelling

Onder de titel “Ode aan het landschap” organiseren Museum de Schilpen en de Historische Vereniging Maasland de zomertentoonstelling 2021 in het Tavenu.

Onderaan deze pagina meer over Ode aan Midden-Delfland.

De tentoonstelling brengt het ontstaan van ons landschap in beeld. Niet iedereen realiseert zich dat, maar wij wonen in een uniek, historisch landschap. Onze voorouders van ruim 800 jaar geleden legden dijken aan, groeven sloten en vaarten. Zij brachten het land in cultuur. Wat we nu nog rond ons dorp Maasland ervaren, is voor een groot deel te danken aan die noeste arbeid.

De opening van de tentoonstelling in het Tavenu is op 25 juni.

Openingstijden museum de Schilpen/Tavenu:
Woensdag, zaterdag en 1e zondag van de maand van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Meer informatie

75 jaar Bevrijding

Museum het Tramstation is geopend! De openingstijden zijn van 14.00-16.00 uur. In het museum is een kleine tentoonstelling te zien over de vaarroutes in de regio, waaronder die van de trekvaartdiensten. Vanaf 19 juni wordt er middels een zestal banners een ‘Ode aan Midden-Delfland’ gegeven. Ook kan er kennis genomen worden van de aanbouw van de luifel van het tramstation.

De openingstijden zijn:
Woensdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00 – 16.00 uur.

Naar museum het Tramstation

KUNST MET KORSTMOS

Maassluise kunstenares Marieke van Baalen maakt kunst met de 4 oerelementen: water, aarde, lucht en vuur. Zonder gebruik van verf of kwast! Maassluis’ buitenlocatie De Polderij exposeert de oerkunst van Marieke met ingang van 21 mei.

AARDSE MANIER VAN WERKEN

Marieke heeft een ‘aardse’ manier van werken: “Creatief bezig zijn is mijn passie en ik vind het heerlijk om te spelen met allerlei materialen en technieken.” Van klei tot kunst. Marieke’s werken bevatten alleen organische materialen zoals klei, zand, aarde, steen, water, leem, schors en riet. Om soms toch wat kleur toe te voegen, gebruikt zij natuurlijke kleurpigmenten. Lucht en vuur zorgen ervoor dat de werken worden gedroogd en gebrand.

Ik vind het heerlijk om te spelen met allerlei materialen en technieken.

EXPOSITIE

Wilt u het werk van Marieke bewonderen? Dat kan: zoek even contact met De Polderij.

Naar Kunst met Korstmos

Ode aan Midden-Delfland

Deze zomer is er nog meer te beleven in Midden-Delfland!

Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2021 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

Zomerprogramma

Het programma van Ode aan Midden-Delfland is deze zomer te beleven in en rond de vier dorpen; Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en ’t Woudt. Van poëzie tot beeldende kunst, van muziek tot street art, van vrolijke en gezellige doe-activiteiten tot historische exposities.

Mis niets!

Volg het nieuws en de agenda op de Ode aan Midden-Delfland website of Facebookpagina of Instagram

‘Ode aan Midden-Delfland’ is een initiatief van gezamenlijke deelnemers van ‘Cultuurplatform Midden-Delfland‘, een netwerk van makers en hoeders van kunst, cultuur en erfgoed.

Meer info over Ode aan Midden-Delfland

Zin in meer kunst, muziek en cultuur?

Bekijk de pagina cultuur
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.