Midden-Delfland maakt van het najaar een feestje! 

We verlengen de zomer! In Midden-Delfland is er in het najaar een hoop te doen. We hebben een aantal leuke tips voor kids, buiten evenementen, exposities en fietsroutes. We maken er gewoon een feestje van. Ga je mee?

HET BOERENOOGSTFEEST IS ALTIJD FEEST!

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober het Boerenoogstfeest te vieren.

Het thema is ‘Verrassend Midden-Delfland’. Het verrassende landschap, de lokale producten, de schaapskudde en de herders, het museum van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen en een versnapering op het terras, terwijl iedereen kan genieten van een muzikaal optreden.

Bij de informatiekraam kun je fiets- en wandelroutes bekijken en meenemen. Je wordt welkom geheten op de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) tussen 12.00 en 16.30 uur. Kom zoveel mogelijk op de fiets, toegang is gratis.

Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam/Vlaardingen.

Ga naar de Agenda
boerenoogstfeest
foto: Boerenoogstfeest

Geniet van een boottocht

Ervaar het plezier op het water en maak eens een boottochtje, want de pracht van dit mooie gebied kun je misschien wel het beste beleven vanaf het water. De flora en fauna en het uitzicht op de polders komen goed tot hun recht. Bovendien is er een vaarroutenetwerk voor kano’s, sloepen en kleine kajuitboten. Vaar bijvoorbeeld van Schipluiden, de Vlaardingse Vaart richting de Foppenplas. Het is aan één stuk door genieten. Je kunt in Midden-Delfland op meerdere plekken een bootje huren, rondvaart maken, suppen of kanoën.

Bekijk hier alle opties

Met de kids eropuit

Hoeve Bouwlust bestaat dit jaar sinds mei 200 jaar! Dat vieren ze door hele leuke activiteiten aan te bieden. Ga met de kids op pad door het Maïsbladpad. Dit is een GPS speurtocht en doolhof. Er zijn ook twee Escaperooms; de spannende Escapebus en de Bonte Beestenboel voor kids vanaf 7 jaar! Zin in een potje Boerengolf? Ook dat kan hier. Je bent hier de hele dag zoet!

Bekijk alle activiteiten

Speelplekken in MD

Ga je graag met de kinderen eropuit en ben je opzoek naar leuke speeltuinen in Midden-Delfland? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden! Hier zijn toffe natuurspeeltuinen, leuke terrassen met speelplaats en dierenweide. Dit is hét overzicht van de leukste speeltuinen in Midden-Delfland.

Bekijk hier de speelplekken

Historische plekken

Wist je dat Midden-Delfland een rijk verleden heeft? Bekijk het landschap eens goed en ontdek deze kenmerkende historische plekken zodat je een beeld krijgt van het rijke verleden. Bekijk hier de tips voor een leuke fietsroute, expositie of wandeling.

Historische plekken in Midden-Delfland

Kunst & Cultuur

In Midden-Delfland kan je volop genieten van kunst en cultuur! Bezichtig exposities in de dorpskerken en ga naar musea. Wandel eens door het prachtige Land Art Delft en geniet tot eind september van exposities van ODE aan Midden-Delfland.

Kunst & Cultuur in Midden-Delfland

Hier stop je graag voor een pauze

Ga je op pad voor een fiets- of wandeltocht door Midden-Delfland, dan is het fijn dat je onderweg even een stop kunt maken waar je verwend wordt met een goede kop koffie, misschien wel met een heerlijk stuk zelfgemaakt gebak of een fijne lunch, borrel of diner. Wij hebben een aantal leuke terrassen voor je op een rijtje gezet.

Veel plezier in Midden-Delfland!

Deze terrassen wil je niet missen