De paddenstoelen poppen weer op, de bladeren verkleuren langzaam in prachtige bruine en gouden tinten en heb jij ineens ook zoveel zin in warme Chocomel? De herfst heeft zich officieel aangekondigd, het is tijd voor de herfstvakantie en dus tijd om wat leuke tips te delen voor een gezellige week!

Herfstvakantie tips en uitjes in Midden-Delfland

Onderstaande tips zijn er voor het hele gezin en zijn zowel binnen- als buitenactiviteiten.

Met z’n allen smullen!

Bij Sonnetje Pannenkoek & Zo krijgen kinderen een gratis ijsje bij de kinderpannenkoek en worden de pannenkoeken feestelijk geserveerd. Of trakteer de kinderen tijdens de Kids Sunday van Brasserie Oostgaag op onbeperkt pannenkoeken!

Eten & Drinken

Herfstwandeling en knutselen

Herfst, hét seizoen van de boswandelingen en met je regenlaarzen de plassen in springen! Of wat dacht je van lekker ravotten in de buitenspeeltuinen tussen de bergen bladeren op de grond. Na het spelen en een wandeling kun je met alle herfstbladeren, kastanjes, beukennootjes en andere vondsten van buiten knutselen.

Leuke speelplekken

Activiteiten op de Boerderij

Hoeve Bouwlust in Maasland bestaat 200 jaar dit jaar! Er zijn hier meerdere leuke activiteiten die je kan boeken met je gezin.

De Bonte Beestenboel

De Escaperoom de Bonte Beestenboel is ingericht als een pittoreske boerderij en ga je voor je gevoel echt even helemaal terug in de tijd! Maar let wel op de tijd want je moet uiteindelijk wel weten te ontsnappen uit deze spannende Escaperoom! 

Dit is een leuke activiteit voor een kinderfeestje of voor een gezin (met kinderen).

De Escape Bus

Klaar voor een echte uitdaging? De Escape Bus is een geweldige Escape Room met tientallen puzzels, effecten en echte hoofdbrekers, allemaal in een echte stadsbus! In een groep van maximaal zes heb je exact een uur de tijd om jullie lot te veranderen. De Escape Bus staat gegarandeerd voor een unieke ervaring in een echte stadsbus die decennia lang heeft gereden door het Nederlandse landschap.

Boerengolf

Al jaren een begrip bij Hoeve Bouwlust: Boerengolfen in het weiland tussen de schapen en de koeien. Dat is net even iets anders en hartstikke leuk. Het is een sport die iedereen kan, groot en klein, alleen of in groepsverband. Gegarandeerd veel plezier!

Meer informatie

Overnachten in Midden-Delfland

Slapen in stilte en wakker worden in stilte? Met het gezin er even tussenuit? Ook in het herfst- en winterseizoen kan je op bijzondere plekken overnachten in Midden-Delfland. Bijvoorbeeld in een bijzondere B&B, een boerderij of vogelhuis?

Kijk hier voor alle fantastische overnachtingsmogelijkheden voor jou en je partner of samen met je gezin!

Fietsroutes in de regio

Midden-Delfland is een ideaal vertrekpunt om al fietsend de regio te ontdekken. Maak vanuit Midden-Delfland mooie thematische fietstochten zoals de streekproductenroute, rondje europoort of de pontjesroute. Ook interessant voor de wat oudere kinderen!

Meer informatie

Gieren van de lach met hilarische indoor activiteiten

Met een totaal oppervlak van 11.000 m2 biedt de Tuinderij allerlei leuke indoor activiteiten aan. Een begrip in de regio maar ook in de rest van het land als het gaat om heerlijke, ludieke maar vooral originele uitjes met een echt Hollands sausje! Of ook wel ‘genieten in nostalgische sferen’ zoals hun slogan luidt.

De Tuinderij is gelegen aan de rand van gemeente Westland en grenzend aan Midden-Delfland. Een mooie rustige plek aan het water met gezellige jaren ‘60 vibe, dat is de setting voor groepsactiviteiten als WC-Potten Race, Plankgas door de Kas, Levend Tafelvoetbal en ‘Waar is de Mol’, allen zijn geheel conform de huidige richtlijnen veilig uit te voeren.

Alle indooractiviteiten

Proef de herfst

Door het jaar heen zijn er andere seizoensgebonden producten te vinden in de schappen. Zo hebben we het vaak over seizoensgroenten, groente die in een bepaald seizoen goed verkrijgbaar zijn, het goedkoopst, maar zeker ook het meest smakelijk! Daarnaast is het ook goed voor het milieu om vooral seizoensproducten te gebruiken in de keuken. De herfst staat bijvoorbeeld bekend om de oogst van pompoen, koolraap, rode biet, peren en venkel. Lees hier ons blog over koken met seizoensproducten.

Koop lokaal en kook samen

Nu het buiten koud is en ons lichaam bezig is met het opwarmen, hebben we vaak ook zin in andere smaken, pompoen, donkere chocolade, kaneel, verse soep en ga zo maar door, mmm … Daag je zelf uit en kook samen met het hele gezin een drie-gangenmenu, pompoensoep of worteltaart! Haal je producten niet uit de supermarkt, maar spring op de fiets en ga langs de lokale producenten.

Hier koop je streekproducten

Duik het museum in

De herfstvakantie leent zich er ook perfect voor om musea te bezoeken. Er zijn er meerdere in Midden-Delfland. Je kan terug in de tijd in museum de Schilpen en de kinderen kunnen hier oud-Hollands snoepgoed kopen. Ook de Beeldenkas is leuk voor kinderen. De grote mozaïekenbeelden zullen indruk op ze maken. Voor wie graag een wandeling wil maken en grote kunstwerken wil bewonderen in de buitenlucht, kan terecht bij Land Art Delft.

Culturele activiteiten
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.