Barbecuen in de winter is al een paar jaar een echte trend. En zeker sinds corona hebben veel mensen hun huis en hun tuin opgeknapt. Daar is nu best vaak een buitenkeuken te vinden en een plekje om droog en warm te zitten. Geen wonder dat barbecues de afgelopen tijd de winkel uitvlogen. In de winter zijn er mooie seizoensproducten te verkrijgen, dus steek je BBQ aan en ga heerlijk wintergrillen deze feestdagen. Wij laten je zien waar je superlekker vlees vandaan haalt, zodat jij de held van deze feestdagen wordt!

De tijd is voorbij dat je voor goed vlees de supermarkt inloopt. Wij hebben echter een veel beter idee! Koop het rechtstreeks bij de maker in Midden-Delfland!

Heerlijk BBQ-vlees van om de hoek

Als je ervoor kiest vlees te eten, dan kies je liever ook voor goed vlees, toch? Vlees waarvan bekend is waar het vandaan komt, wat het te eten heeft gehad en dat het een goed leven heeft geleefd. Dat alles proef je namelijk terug in de smaak. En laat nu juist, bij jou om de hoek, bij boeren in Midden-Delfland, prachtig vlees te koop zijn.

De onderstaande veehouders verkopen vlees van hun eigen koeien. Ze hebben vaak een eigen ras op hun boerderij, en ook dat levert interessante verschillen op die je proeft. Ga mee op ontdekkingstocht!

Bavette Farmshop

Paul en Maaike Sonneveld, broer en zus, runnen samen een boerderij die al 130 jaar in het bezit is van de familie Sonneveld. Ze zijn de vierde generatie die het familiebedrijf in ere houdt en ze geven er graag een eigentijdse invulling aan!

Hereford en Wagyu in de Foppenpolder

Hereford is de koe met de krulletjes, het is een groot maar rustig dier! Hereford rund is een echt vleesras wat oorspronkelijk komt uit Engeland. De koeien grazen hier in de Foppenpolder waar ze in kuddes opgroeien en een zelfstandig leven hebben. Deze dieren hebben weinig stress en dat komt het dier ten goede. Hereford rund doet het ook super goed met de barbecue (BBQ). Paul en Maaike werken in hun restaurant al jaren met de Big Green Egg en de gasten van Bavette Boutique Restaurant staan elke keer weer versteld van de smaken die hun Hereford rundvlees heeft.

Trots zijn ze dat ze ook fokker zijn van het exclusieve Wagyu Rund. Bij Wagyu beef beginnen veel mensen gelijk over gemasseerde koeien die bier drinken en klassieke muziek luisteren. Dit gebeurt in Japan. Vanwege de schaarse landbouwgrond is het daar niet mogelijk dat de dieren buiten lopen. Ze krijgen daar nauwelijks beweging om hun bloedsomloop te stimuleren. Hier in de Maaslandse Foppenpolder is dat wel anders. Hier hebben ze genoeg land om te bewegen en veel vrijheid. Kalveren worden van hun geboorte niet meer weggehaald bij hun moeder en blijven als kudde bij elkaar.

Na een onbezorgd leven op de weides is het vlees van de Wagyu’s en Herefords rijk van smaak. Doordat boer Paul de dieren alle ruimte geeft om te groeien en te bewegen en dus de spieren soepel te houden bezit het vlees extra malsheid.

Koop in de Farmshop of online

Het vlees van Bavette is te koop in de Farmshop of via www.bavettefarmshop.nl.

Voor 12.00 uur bestellen is tussen 16.00 en 18.00 uur in huis!

Meer informatie

Hoogerbrugge Natuurlijk

Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge, wonen met hun kinderen en beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. Ze zijn alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is hun manier van leven, het zit ze in ’t bloed.

Limousin koeien

Sinds 1999 houden Lenno en Mariëlle op diervriendelijke wijze Limousin koeien op hun boerderij. Dit ras is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk en staat nog heel dicht bij de natuur. Perfect passend in de Schieveense polder geven ze een mals stuk vlees, mooi rood en fijn van draad.

Bij Hoogerbrugge Natuurlijk verkopen ze ook deze winter Limousin puur natuur rundvlees. Heerlijk sudderen in deze donkere dagen voor kerst. De pakketten van 5, 10 of 25 kg bevatten het meest gangbare suddervlees, maar ook biefstuk, entrecôte en gehakt. Daarnaast verkopen ze mooie rosbief, staartstuk, bavette of biefstuk, 100% rundvlees zonder toevoegingen ambachtelijk voor u uitgesneden. De pakketten dienen vooraf te worden gereserveerd, de losse stukken worden verkocht zolang de voorraad strekt.

Verkoopavond

Let op: op vrijdag 10 december van 16.00 tot 21.00 uur organiseren ze een verkoopavond op de boerderij aan de Hofweg 93, 3046 NJ in Rotterdam.

Stuur een e-mail naar Hoogerbrugge Natuurlijk om op de hoogte te bijven van de maandelijkse verkoop van Limousin puur natuur rundvlees. Op een ander moment even aanwaaien mag altijd, maar om zeker te zijn dat er iemand thuis is het misschien beter om een afspraak te maken.

Meer informatie

Hoeve Rust-hoff

Hoeve Rust-hoff is de biologische boerderij van Jeroen en Gusta van der Kooij, een bedrijf waar de natuur leidend is. Je kunt bij ze terecht voor eerlijke, biologische zuivel en rundvlees. Direct van hun eigen Blaarkoppen.

Bio-boerderij

Hoeve Rust-hoff heeft ca. 65 koeien, 50 ossen en zo’n 35 stuks jongvee. Voornamelijk Blaarkoppen, een mooi, oer-Hollands ras dat het goed doet op natuurlijk grasland. De missie van Jeroen en Gusta is om goed te zorgen voor wat hen is toevertrouwd. Voor hun koeien, het land, maar ook voor weidevogels, bijen en andere insecten.

Webshop

Hoeve Rust-hoff biedt vleespakketten aan met een variatie aan eerste kwaliteit biologisch rundvlees van hun eigen Blaarkoppen. Je kunt kiezen uit diverse pakketten. Vlees van Hoeve Rust-hoff wordt door de slager gevacumeerd en snel diepgevroren, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft. Voor de BBQ zijn er o.a. hamburgers, worstjes, entrecote en biefstuk.

Bestellen kan via de webshop of door gewoon langs te komen in de winkel.

Meer informatie

Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust is dit jaar 200 jaar oud. Quirien en zijn vrouw Wil zijn de zesde generatie boer op deze locatie. Zij hebben sinds 1999 de boerderij getransformeerd tot een bourgondische locatie voor feesten, activiteiten en ontspannen overnachten. Zoon Peter de Vette zet samen met zijn ouders deze ontwikkeling voort.

Populaire streekwinkel

In de streekwinkel bieden ze een ruim assortiment aan verse groente en fruit, heerlijke lokaal geproduceerde zuivel, verse eieren en eigen gemaakte Boerenijs.

Vlees uit de regio

In de streekwinkel is diepgevroren vlees te koop van verschillende lokale producenten, zoals rundvlees van de Vleesmeesters en vlees van hun eigen koeien. Ook heeft Hoeve Bouwlust heerlijke gourmetschotels.

Openingstijden

De streekproductenwinkel is dagelijks open van 09.00- 17.00 uur.

Meer informatie

Boerin in Midden-Delfland

Op de grens van Midden-Delfland en het Westland runt boerin Jacqueline van Staalduinen, samen met haar gezin, een melkveehouderij. Op dit familiebedrijf lopen zo’n 55 Holstein koeien, die worden gemolken met een Lely melkrobot, die ervoor zorgt dat de koeien zelf hun dagritme kunnen bepalen, wat zorgt voor heel veel rust voor de koeien.

Vlees van eigen Holstein koeien

De koeien van Boerin in Midden-Delfland brengen hun hele leven door op deze boerderij: ze worden er geboren, groeien op tot melkkoe en wanneer ze geen melk meer kunnen geven, worden ze verwaard tot een prachtig stuk vlees. Daarmee is de cirkel op ons bedrijf rond en daar maken we heel veel mensen blij mee. Het vlees van de Holstein koeien wordt verkocht in vleespakketten, wat er voor zorgt dat er zo min mogelijk verloren gaat.

Bestellen

Vleespakketten kunnen worden besteld door te mailen naar boerininmiddendelfland@gmail.com.

Meer informatie

Handige winter BBQ-tips

We hebben enkele nuttige tips voor je aan de slag gaat:

  1. Kook met verse en goede kwaliteit producten op een winterproof BBQ
  2. Pof eens wat heerlijke groenten en aardappelen als bijgerecht
  3. Een vuurkorf zorgt voor extra gezelligheid (en warmte) en vergeet niet wat sfeerlichtjes op te hangen
  4. Denk aan heerlijke bijpassende drankjes, zoals glühwein en natuurlijk chocolademelk met slagroom
  5. Laat het vlees even rusten als het van de BBQ komt (afdekken met aluminiumfolie)
  6. Mocht het weer echt te slecht zijn, zorg dan dat je een plan B hebt.

Veel grillplezier!

Fijne feestdagen en smakelijk eten met vlees van deze boeren uit Midden-Delfland!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.