We hebben al even van de lente mogen genieten en tijdens Pasen kunnen we die weer proeven! Geniet van heerlijke brunches en streekproducten uit Midden-Delfland waar je vrolijk van wordt. Vrolijk Pasen!

Paaseieren zoeken bij Brasserie Oostgaag

Bij Brasserie Oostgaag kan je paaseieren zoeken! Op zondag 1e Paasdag om 11.00 begint het zoeken. Kinderen krijgen een pannenkoek en ijsje toe. De activiteit is onder begeleiding van ouders en/of verzorgers. Uiteraard is het restaurant open voor om een heerlijke lunch te bestellen van de menukaart.

Paaseieren zoeken voor kids: € 12,50.
Meld je op tijd aan, vol = vol. Bij reservering aantal kinderen graag aangeven.

Geef lammetjes de fles bij Belevenisboerderij Schieveen

Tijdens het paasweekend kun je in Belevenisboerderij Schieveen de lammetjes weer een flesje melk geven. De stadsherder van Rotterdam heeft een deel van zijn schapen in de Belevenisboerderij van Natuurmonumenten staan, nog voor ze de stad in gaan om de bermen en stadsparken te begrazen. Ook lopen er kippen, geiten, konijnen en varkens. Verder kun je genieten van de heerlijke koffie en kruidkoek, terwijl de kinderen aan het ravotten zijn in de speelnatuur van OERRR.

Bezoek tijdens Pasen de sprookjesachtige Buitenplaats De Tempel 

Het voorjaar lonkt en wat is er dan fijner dan te wandelen over een sprookjesachtige buitenplaats aan de rand van Rotterdam? Op zondag 17 en maandag 18 april (eerste en tweede Paasdag) heten enthousiaste vrijwillige boswachters je welkom in de boomgaard van De Tempel. Bij het mobiele informatiepunt kom je alles te weten over deze bijzondere historische plek. Even relaxen na de wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden? Voor een hapje en drankje strijk je neer – tussen de fruit- en walnootbomen – bij de foodtruck met de heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen van De Keuken van San.

Vaar over de Schie

Wil je meer weten over de bijzondere beelden van De Tempel, de originele houten stroomgod bewonderen en het oudst bekende beeld van de buitenplaats, het dolfijntje, gerestaureerd aanschouwen? Maak je bezoek aan De Tempel compleet met een vaartocht over de Schie naar Museum Oud-Overschie. Hier bewonder je de expositie ‘De Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel’. Speciaal voor Pasen zorgt een pendeldienst voor een verbinding tussen het museum en de buitenplaats.

Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten. 

Paasactiviteiten bij Adrianushoeve

De lammerperiode is begonnen! De schapen staan ​​op stal en de eerste lammetjes zijn geboren. Op 2e Paasdag (maandag 18 april) is het Lammetjesdag en is iedereen welkom om de schapen en lammetjes te bezoeken! Kom je ook naar de Adrianushoeve aan de Woudweg 26 in Schiedam? Er zijn veel leuke dingen te doen, zoals lammetjes knuffelen, knutselen, survival, marshmallows roosteren, slootexpeditie, etc.

Ook zullen de honden hun schapendrijfkunsten laten zien en zijn er lekkere pannenkoeken te eten. Het begint om 12.00 uur tot 16.00 uur. De entree is € 2,50 en voor kinderen tot 5 jaar is het gratis. Kom zoveel mogelijk op de fiets!

Genieten doe je dichtbij: 7 voorjaarstips

Dichtbij de grote steden Delft, Den Haag en Rotterdam ligt het prachtige open landschap van Midden-Delfland. In 7 leuke voorjaarstips laten we je zien op welke manier jij kunt onthaasten in Midden-Delfland.

Paasbrunch bij Eetcafé de Bonte Haas

Eetcafé de Bonte Haas biedt een gezellige paasbrunch aan. Geniet er langs het water, op het terras of gezellig binnen van een heerlijke brunch. Ze serveren diverse luxe broodjes, croissant, beleg, sauzijnenhapje, kroket, ei, fruitsalade, yoghurt, boterkoek en brownie. Reserveren is noodzakelijk, dus haas(t) je!

Paas brunch of lunch van De Vreemde Vogel

Op 1e en 2e Paasdag bieden we een Paasbrunch en lunch aan bij De Vreemde Vogel. Kom genieten van alle lekkernijen voor een brunch/lunch of kom vanaf 15.00 uur borrelen, reserveer tijdig een tafeltje! Vind jij het gouden Paasei?

Paaseieren zoeken

De Paashaas heeft ook dit jaar weer zijn eieren verstopt bij De Vreemde Vogel. Kom jij helpen zoeken?

De gevonden plastic eieren kunnen bij ons worden ingewisseld voor 3 overheerlijke chocolade eieren om mee naar huis te nemen. Naast de chocolade-eieren gaan we vooral op zoek naar het Gouden ei. Wie het GOUDEN paasei vindt, krijgt een heel groot chocolade-ei! Deze kinderactiviteit is alleen voor de Paasbrunch en Paaslunchgasten van ons Tuincafé. Het knutselen komt hiermee te vervallen.
Tijd: 11.30 uur, 14.30 uur

Tijden
Brunch: 10.00-12.00 uur
Lunch: 13.00-15.00 uur

Kosten: volwassenen € 29,50 Kinderen 3-9 jaar € 15,- Kinderen 0-2 jaar gratis
Drankjes op nacalculatie

DIY: Natuurlijke gekleurde Paaseieren

Tot slot een leuke activiteit voor thuis: Eieren verven op basis van natuurlijke kleurstoffen. Deze Do It Yourself is leerzaam voor de kinderen en geeft een hartstikke mooi resultaat. Gebruik groenten en specerijen die een kleur afgeven en leg vervolgens de gekookte eieren in het kleurwater. Gebruik bijvoorbeeld bieten, uienschillen, kurkuma of spinazie. Staat helemaal gezellig op tafel!

Tips: gebruik witte eieren voor een optimaal kleureffect en start 1,5 dag van te voren.

Benodigdheden:

2 kopjes Rode kool | Geeft een blauwe kleur
2 kopjes Bietjes | Geeft een roze kleur
2 kopjes Spinazie of spirulina | Mooi groen
2 el Kurkuma | Helder geel
2 kopjes Uienschillen van reguliere uien | Licht oranje
1 el Azijn | Per 250 ml water
10 Gekookte eieren | Kies witte eitjes
Olijfolie of kokosolie | Optioneel

Eieren verven met natuurlijke kleurstoffen

Aan de slag!

  • Kook eerst de eieren
  • Snijd of hak de groenten en specerijen die je wilt gebruiken eerst fijn.
  • Breng 1 liter water aan de kook met het gekozen ingrediënt.
  • Giet het water door een zeef af in een kom.
  • Voeg per 250 ml water 1 el reguliere azijn toe. Azijn versterkt het kleuringsproces.
  • Leg vervolgens de gekookte eieren in het kleurwater en laat ze ongeveer 12 tot 24 uur in de koelkast staan. Tussendoor kan je ze even draaien zodat de eieren rondom gelijkmatig gekleurd worden.
  • Optioneel: als je ze op tafel wilt serveren, kan je er met een kwastje wat olijfolie op smeren zodat de eieren mooi gaan glanzen.

We zijn benieuwd naar het resultaat! Stuur je ons een foto via Instagram of Facebook? #puuurmiddendelfland

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.