April staat in het teken van dieren

Het is voorjaar en het is een dolle beestenboel in Midden-Delfland! Wil je meer leren over de dieren in onze polder? In de maand april kan je op excursie om meer te leren over lammetjes, koeien, weidevogels, eenden of bodemdiertjes en zijn er leuke evenementen waar je op bezoek gaat bij de boer.

Lees hieronder meer over de evenementen in april.

Alle evenementen in april 

Deze onderstaande evenementen en excursies staan in het teken van dieren in Midden-Delfland. Leuk voor jong en oud. Zet ze in je agenda of meld je aan.

Schaapskudde Vockestaert - lammetjesdag

Lammetjesdag

Op 2e Paasdag (10 april) is het Lammetjesdag! Dan is iedereen van harte welkom om de schapen en lammetjes te bezoeken! Kom je ook naar de Adrianushoeve aan de Woudweg 26 in Schiedam? Er is op deze dag van alles te beleven!

Bekijk hier meer informatie
Eendenkooi maasland

Wandelen door eendenkooi Aalkeetbuiten

Op 16 april krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen in de eeuwenoude eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Samen met de kooiker wandelen we rond de eendenkooi en vertelt hij alles over de werking en de geschiedenis.

Bekijk hier meer informatie

Weidevogel excursie

Wil je samen met een gids op stap gaan? Vogelwerkgroep Midden-Delfland en Vockestaert organiseren een beperkt aantal excursies, bijvoorbeeld op 23 april, in Midden-Delfland. Ga mee en kijk hoeveel moois er dichtbij huis te zien is. 

Bekijk hier meer informatie
belevenisboerderij natuurmonumenten boswachter activiteit kinderen bodembeestjes wormen in handen

De wondere wereld in de bodem

Welke beestjes leven onder de grond? Je kan op 23 april bij Belevenisboerderij Schieveen samen met tuincoach en compostmeester Caroline de Vlaam een paar leuke proefjes doen en neem je een kijkje in de bodem. Leuk voor jong én oud. Let op: je krijgt er wel een beetje vieze handen van!

Bekijk hier meer informatie
Boer Jeroen van der Kooij bij zijn Blaarkoppen in het weiland van Hoeve Rust-Hoff in Midden-Delfland

Met Vockestaert de Boer op

Op 29 april is is er weer een Vockestaert de Boer op met als thema: ‘Midden-Delfland zegt het met groen’. Het belooft weer een interessante en gezellige dag te worden. Dit jaar is het bij Hoeve Rust-hoff van Jeroen en Gusta van der Kooij.

Bekijk hier meer informatie

Op zoek naar weidevogels met boer Arie

Natuurmonumenten nodigt je uit op 30 april om op de biologische boerderij van boer Arie van den Berg mee te gaan met een wandeling en in het land achter de boerderij te speuren naar weidevogels. Deze wandeling is leuk voor het hele gezin!

Bekijk hier meer informatie