Leuke voorjaarstips voor een dagje weg in Midden-Delfland

Het voorjaar is een heerlijke tijd om Midden-Delfland te ontdekken. Je ziet, voelt en ruikt dat het voorjaar in de lucht zit. Voor een leuke en gezellige dag weg hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Heerlijk buitenspelen

Nu het weer langzaamaan wat beter begint te worden is het heerlijk om met de kinderen te ontdekken welke leuke buitenspeelplaatsen er zijn in het open en groene landschap van Midden-Delfland. Wij hebben ze op een rijtje gezet, inclusief een aantal mét terras, zodat de ouders heerlijk kunnen genieten van een goede kop koffie (of een heerlijke lunch).

Leuke buitenspeelplekken

Zalige fietsroutes

Met of zonder e-bike is Midden-Delfland een fietsgebied bij uitstek. Vanuit de regio ben je in no-time in het oude veenweidelandschap en lonkt iedere nieuwe route je om een ander deel van Midden-Delfland te ontdekken. Je kunt om Midden-Delfland heen fietsen of er juist dwars doorheen, langs plassen en vaarten. En natuurlijk op tijd een pitstop bij een leuk terras.

Bekijk de leuke fietroutes

Weidevogels spotten

Wist je dat Midden-Delfland voor weidevogels een geliefde plek is om te broeden? Eén van de geliefde plekken is ’t Kraaiennest, waar een heuse gruttoplas is aangelegd. NIEUW is dat er ook een prachtige verrekijker staat, waarmee je alle vogels van dichtbij kunt bekijken. Een heerlijke en verrassende plek om, ook met kinderen, de natuur naast de stad te ontdekken. Via de onderstaande knop zie je welke weidevogel excursies er binnenkort zijn.

Mee met een weidevogel excursie

Zitten op fijne bankjes

In het polderlandschap van Midden-Delfland staan op tal van plekken fijne bankjes. Die nodigen je uit om even af te stappen, je fiets te parkeren, de benen te strekken en tijd te nemen voor het uitzicht en (wellicht) een kleine versnapering. Wij hebben een paar leuke en markante plekken op een rij gezet (met locatie) zodat jij de eenvoudig kunt vinden. Heerlijke tip om te onthaasten, toch?

Ontdek fijne bankjes

Boek een e-sloep

Het water op met een bootje is en blijft een belevenis voor jong en oud. Je komt gelijk tot rust, geniet van het kabbelende water en het landschap om je heen en natuurlijk smaken die broodjes en andere lekkernijen die zijn meegebracht nog beter dan anders. Boek in het voorjaar eens een halve- of een hele dag het water op! Wedden dat iedereen geniet?

Huur een e-sloep

Ontdek fijne wandelroutes

Al wandelend ontdek je zoveel in Midden-Delfland. Het tempo biedt de kans om om je heen te kijken en waar te nemen wat er is: een horizon, veel groen en in de verte zie je de steden Delft, Den Haag, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam liggen. En ondanks de nabijheid van die steden, is er voor jullie alle ruimte om heerlijk je hoofd leeg te wandelen. Je kunt kiezen uit kleine ommetjes of langere wandelroutes.

Kies een leuke wandelroute

Niet vergeten: op tijd stoppen voor een terras!

Wat je ook gaat doen de komende tijd in Midden-Delfland, vergeet niet op tijd een welverdiende pauze in te lassen voor een stop op een terras.

Kijk hier voor alle fantastische terrassen met uitzicht, om heerlijk te genieten en onthaasten, voor jou en je gezin!

We wensen je een heel fijn voorjaar toe en heel veel plezier bij het ontdekken van Midden-Delfland!