Bij Hoeve Avondrust gaat de natuur zijn gang in de boomgaard. Ook worden zoveel mogelijk de permacultuurprincipes toegepast. Dat wil zeggen: zorg voor de aarde, zorg voor mens en dier, en eerlijk delen van de overvloed.

Vergeten fruitsoorten

Tussen het fruit groeien, enigszins gecontroleerd, bijvoorbeeld ook de paardenbloemen, madeliefjes en (steeds meer) kruidgewassen. Hier en daar is ook ruimte voor brandnetels, die zeer belangrijk zijn voor rupsen/vlinders en andere insecten. Naast de hommels en de bijen hebben er ook de vele padden, kikkers, salamanders, vogels, vlinders, libellen en egels een heel goed leven, zonder dat dit echt merkbaar is aan de kwaliteit of de opbrengst van het fruit uit de boomgaard.

Er worden diverse appel-, peren- en pruimenrassen, zacht fruit ( (Vl)aardbeien, frambozen, bramen, moerbeien) en zogenaamde ‘vergeten’ fruitsoorten (kweeperen, kwee-appels en mispels) geteeld. Na het oogsten van de vruchten worden zij zonder toevoeging van conserveringsmiddelen in de speciale productiekeuken verwerkt tot het uiteindelijke eindproduct.

Boerderijtuin de Vlaardbei

Teelt van ‘Vlaarbeien’ (Vlaardingse aardbeien) op bedden in de volle grond verrijkt met eigen geproduceerde Bokashi compost. In deze compost zitten alle voedingstoffen en organismen die belangrijk zijn voor een gezonde bodem en dus een gezonde vrucht. Uiteraard worden er geen gewasbeschermingsmiddelen of andere gifstoffen gebruikt.

Openingstijden

Hoeve Avondrust is geopend vrijdag/zaterdag van 10 tot 17 uur en op afspraak.

Kijk voor meer informatie op de website van Hoeve Avondrust.

Andere natuuruitjes

Deze natuuruitjes vind je vast ook leuk!

Agenda

Een overzicht van de eerstvolgende natuur activiteiten.

18 apr
8:00
ANV Vockestaert - Wandelen voor Villa Joep
Een 4-seizoenenwandeling door de natuur voor het goede doel.