Outdoor weekend

In het weekend van 2-4 juni organiseert Buitengoed Ta Fête net als vorig jaar een gaaf outdoor weekend met bushcraft en buitenkoken. Dat doen we in samenwerking met Unplugged Outdoor en IJskracht.

Devices uit – NATUUR aan!!

Leven als een natuurvolk, we zijn er ver vanaf gedreven in de eenentwintigste eeuw. Dit weekend leer je weer hoe je kunt leven in, van en met de natuur. Je leert vaardigheden waarmee je met middelen uit de natuur een verblijf of tocht zo aangenaam mogelijk maakt. Om te kunnen koken is er vuur nodig. Hoe maak je vuur als er geen aansteker of lucifer in de buurt is? Van natuurlijke materialen leer je een grill of driepoot maken. Daar kun je eten op bereiden of een ketel water aan de kook brengen voor een lekker bakkie koffie of thee. We gaan op zoek naar eetbare planten en vruchten die we verwerken in onze maaltijden. En laten we bij dit alles een heel belangrijk aspect niet vergeten: je gaat offline. Helemaal. Alleen dan ontsnap je echt even aan het hedendaagse, gejaagde leven en kom je volledig terug bij je basis. Trek kleren aan die vies mogen worden en kom dit weekend samen met ons buitenspelen!

Het thema van dit Unplugged Weekend is Basis Bushcraft. Op een laagdrempelige manier leer je de basistechnieken van het bushcraften. Ze gaan je helpen als je midden in de natuur belandt of gaat wildkamperen. Spannend? Zeker! Leerzaam? Dikke YES! Je leert in dit weekend wat voor type shelters er zijn, hoe je met een mes en bijl moet omgaan, vuurtechnieken, woodcraft, navigeren met behulp van de natuur, watertechnieken en ook nog eetbare planten en vruchten herkennen. Een volle agenda, maar dan Unplugged Style. Een dagplanning waar je gelukkig van wordt in plaats van uitgeblust van raakt. Het wordt loeihard werken, veel lachen en ultiem genieten!

Klik hieronder om meer te lezen over dit toffe outdoor weekend.

Meer informatie