Reis je met ons mee?

Vlaardingen werd bekend als visserijstad, maar rondom de stad waren veel boerderijen waar melk een grote rol speelde. In de stad verschenen grote en kleine melkfabrieken, zoals het Hollandiagebouw aan de Oosthavenkade. De boerderijen waren over de weg slecht te bereiken. De trekvaart bracht uitkomst: over het water kon de melk prima vervoerd worden.

Rondje Melk

In het “Rondje Melk” nemen we je, door de stad èn over het water, mee terug naar de Melkvaart. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen vertellen tijdens een wandeling over de (melk)geschiedenis van de stad het Hollandiagebouw, voorheen het hoofdkantoor van een melkfabriek. De fluisterboot Andante brengt je, net als de melkschuit, naar het Melkmuseum. In de oude boerderij ‘de Zonnehoeve’ aan de Vlaardingse Vaart maak je kennis met het vroegere leven op een melkboerderij. Daarna varen we terug de stad in, door het kleine sluisje “de Driesluizen”, een belevenis op zich.

Groepsarrangement

Je kunt de reis individueel meereizen maar het “Rondje Melk” kan ook als groepsarrangement geboekt worden van half april t/m half oktober, in diverse varianten. Daarnaast worden 2 “Rondjes Melk” georganiseerd voor individuele deelnemers en kleine groepen, op zaterdag 22 april en zaterdag 22 juli. Deze starten om 10.30 uur in Museum Vlaardingen, rond 15.00 uur zijn we weer veilig terug in de haven. Kosten € 20,– en wil je een lunch aan boord dan verzorgen wij die voor € 10,00.

Dit “Rondje Melk” wordt ondersteund door de gemeente Vlaardingen en de provincie Zuid-Holland.

Meer informatie & aanmelden