Maassluise kunstenares Marieke van Baalen maakt kunst met de 4 oerelementen: water, aarde, lucht en vuur. Zonder gebruik van verf of kwast!

Kunst met Korstmos

Maassluis’ buitenlocatie De Polderij exposeert de oerkunst van Marieke met ingang van 21 mei.

Aardse manier van werken

Marieke heeft een ‘aardse’ manier van werken: “Creatief bezig zijn is mijn passie en ik vind het heerlijk om te spelen met allerlei materialen en technieken. Ik voel me niet gebonden aan één stijl of techniek, voor mij is het een uitdaging om regelmatig nieuwe wegen in te slaan om me weer te verrijken met nieuwe kennis en inspiratie. Ik word vaak geboeid door de natuur en vooral door mooie structuren die daar te vinden zijn.”

Ik vind het heerlijk om te spelen met allerlei materialen en technieken.

Boomschorsen, korstmossen en aardelagen

Van klei tot kunst. Marieke’s werken bevatten alleen organische materialen zoals klei, zand, aarde, steen, water, leem, schors en riet. Om soms toch wat kleur toe te voegen, gebruikt zij natuurlijke kleurpigmenten. Lucht en vuur zorgen ervoor dat de werken worden gedroogd en gebrand.

Elk schilderij is een verhaal

2 passies komen samen in de schilderijen van Marieke: natuur en creatief bezig zijn. Structuren in de natuur zijn inspiratiebronnen. Marieke verzamelt materialen tijdens haar reizen en tijdens wandelingen door de natuur. Zo heeft ieder schilderij een eigen verhaal. Vertaald in de titel, een bijschrift, een gedicht.

Expositie

Wilt u het werk van Marieke bewonderen? Dat kan: zoek even contact met De Polderij.

Volg dit evenement op Instagram