Stad-Land Fietsroute langs het Human Memory kunstwerk

Human Memory is een duokunstwerk. Twee beelden verbinden het land met de stad, van ’t Kraaiennest in de polders van Midden-Delfland naar de beeldentuin van Land Art Delft. Download de route en fiets deze verbinding en ontmoet nog veel meer kunst in het landschap.

Human Memory

De Japanse kunstenaar Kouji Ohno bracht in 2017 zijn Ode aan Midden-Delfland met het duokunstwerk ‘Human Memory’. Met opgedregde fietsen uit grachten en vaarten vertelt de kunstenaar het verhaal van de polder.

In recreatiegebied Het Kraaiennest kijkt deze mens uit over de polders naar Delft. Samen met zijn silhouet, het andere deel van dit duokunstwerk bij Land Art Delft, verbeelden zij de verbinding van stad en land. Bij de onthulling van dit kunstwerk is een Land Art Fietsroute beschreven. Zo kunt u iedere dag op de fiets genieten van alle ‘Odes’ die kunstenaars door de tijd aan Midden-Delfland hebben gebracht en nog steeds brengen.

Download de route

Stem op: ‘Human Memory’

Human Memory is op 17 juli 2022 door de luisteraars van NPO Radio 4 verkozen tot ‘Favoriete Buitenkunstwerk’ in de regio West! Nu maakt het kans om landelijk het ‘Favoriete Buitenkunstwerk’ te worden, jij kan mee stemmen!

Stem op Human Memory!
1 jul

31 dec

Starttijd: je fiets deze route op eigen tempo

Bekijk de website