Fotoworkshop en -expositie ‘Midden-Delfland Giga Groen’

Zeg je Groen dan zeg je Midden-Delfland. Genoeg inspiratie dus en we zijn benieuwd naar hoe de kinderen dit hebben verbeeld in hun foto’s.

Leerlingen van groep 8 van de Aloysiusschool hebben foto’s gemaakt met het thema ‘Midden-Delfland, Giga Groen’.

Fotograaf Sjaak van Houten heeft door middel van een workshop de leerlingen de nodige tips gegeven over waar je op moet letten bij het maken van een mooie foto. De kinderen waren vol aandacht voor zaken als onderwerp, standpunt, compositie en belichting. Na de workshop zijn de kinderen aan het werk gegaan en met de opgedane kennis hebben ze er een kleurrijk geheel van gemaakt.

Belangstelling en verbondenheid

Het resultaat: 33 bijzondere foto’s, met ieder een eigen verhaal van de maker. De kinderen laten met de foto’s op verrassende manier hun belangstelling en verbondenheid met de eigen omgeving zien. De workshop en deze expositie zijn weer een inspirerende samenwerking met de leerlingen en leerkrachten van de school.

Tentoonstelling

De tentoonstelling wordt geopend op 31 maart, 14.30 uur door Melanie Oderwald-Ruijsbroek, wethouder cultuur van Midden-Delfland. Daarna zijn de foto’s tot 30 juni in de Singelhof te bewonderen.

Meer informatie