Ga kosteloos mee met een van de twee begeleide tochten op de Midden-Delfland Dag: 1 wandeling Duifpolder en 
1 fietsrondje historisch Schipluiden en ‘t Woudt op 
17 juni, start 13.00 uur.

Het Gidsengilde Midden-Delfland

Het Gidsengilde Midden-Delfland bestaat sinds februari dit jaar en organiseert ter kennismaking op Midden-Delfland Dag twee interessante (gratis) tochtjes om het gebied beter te leren kennen: 
Het gaat om een wandeling van ruim 5 km lang en een fietstocht van ong. 15 kilometer. 
Tijdens beide tochten krijgt u van de nieuwe gidsen informatie over het landschap en de wetenswaardigheden langs de route.

Wandeling De Beeldenkas en de Duifpolder

Startpunt de Beeldenkas, die u natuurlijk uitvoerig kunt bezoeken, dan wandelen we over de kade richting Vlietlanden. Onderweg krijgt u de geschiedenis van de ontginning van Midden-Delfland mee, de geschiedenis van de schilder Jongkind en informatie over de rijke vogelstand in de heerlijk open Duifpolder.

Fietstocht De buitenplaats Hodenpijl, Schipluiden en ‘t Woudt

Startpunt Bezoekerscentrum Midden-Delfland op de Buitenplaats Hodenpijl.
 We rijden naar Schipluiden, langs monumentale boerderijen. U hoort over de interessante geschiedenis van dit gebied. We maken o.a. een stop bij de tuin van Keenenburg, het museum Tramstation en de oude dorpskerk in Schipluiden. Via de Klaas Engelbrechtpolder en het liefelijke dorpje ’t Woudt komen we weer terug bij Op Hodenpijl. De tochten worden begeleid door onze gidsen die u meer vertellen over de omgeving en zorgen voor uw veiligheid. De groep telt maximaal 15 personen.

Deelnemen

Aan de deelname zijn géén kosten verbonden. Wel is het prettig om zich van tevoren in te schrijven, dat kan tot 12 juni. U krijgt per mail dan een bevestiging van deelname.

Aanmelden