Verrassend Midden-Delfland is het thema van Midden-Delfland Dag 2021 op zaterdag 19 juni. Schieveen, Kethel en Schiedam alsmede Schipluiden zetten die dag hun beste beentje voor.

Midden-Delfland Dag, een begrip in Midden-Delfland!

De organisatie van Midden-Delfland Dag is in vertrouwde handen bij de Midden-Delfland Vereniging. Doel is om iedereen te laten genieten van al het moois dat het Midden-Delflandgebied te bieden heeft. Bij pop-upstands van de vereniging die op diverse locaties staan, liggen (gratis) fiets- en wandelroutekaarten en meer klaar om het gebied op eigen houtje verder te verkennen.

Activiteiten

De openingslocatie is de Belevenisboerderij Schieveen (Oude Bovendijk 220, Rotterdam), met o.a. de feestelijke presentatie van de speciale Midden-Delfkrant, getiteld Ode aan Midden-Delfland, in Woord & Beeld (v/a  11.30u). Het volledige programma (incl tijden, namen en adressen van locaties) komt binnenkort online te staan en is ook te lezen in het zomernummer van de Midden-Delfkrant dat rond 12 juni uitkomt. Zo zijn er exposities, weidevogelsafari’s, workshops, puzzeltochten, rondleidingen en enkele locaties houden een Open Huis.

Kleurwedstrijd

Voor de kinderen is er een tekenwedstrijd! Met het inkleuren van een speciale kleurplaat kunnen zij een prijs winnen. De winnaars gaan bij de Belevenisboerderij Schieveen lunchen samen met de schaapsherder en aansluitend is er een rondleiding bij de schaapskudde. De herder vertelt je er van alles over. Inleveren voor 26 mei! Download hier de tekening en lees meer informatie.

De activiteiten op diverse locaties zijn onder voorbehoud vanwege corona en mogelijk is het dragen van een mondkapje op sommige locaties verplicht. En kom zoveel mogelijk op de fiets, of neem de benenwagen.