Landschap en Erfgoed

In de Oude Kerk van Maasland is vanaf 30 juli 2022 werk te zien van drie Maaslandse kunstschilders. De gratis expositie heeft als thema ‘Landschap en Erfgoed’. Wat de kunstenaars gemeen hebben is de liefde en bewondering voor de eigen omgeving, Midden-Delfland, die in alle schilderijen is te zien.

Extra op Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en zal om 11.30 uur het muziekensemble Quinteto Nuevo een kleurrijk repertoire spelen van Argentijnse tango en andere wereldmuziek. Quinteto Nuevo bestaat uit ervaren gepassioneerde amateurmusici (3 violen, 1 cello, 1 contrabas en piano) uit onze regio.

De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een orgelconcert op het Bätz-Witte-orgeluit 1888, verzorgd door vaste organisten Leo-Hans Koorneef en Reinier Kroos en oud-burgemeester Arnoud Rodenburg.

In de Oude Kerk is werk te zien van:

Dick van Gelderen

Dick van Gelderen schildert graag met acryl- of olieverf, voornamelijk figuratief werk met een eigen toets. Zijn werk is veelzijdig en bevat onder meer portretten, schepen, landschappen en stadsgezichten uit Maassluis en Maasland

Piet Houtenbos

Piet Houtenbos schildert veelal landschappen uit de omgeving van zijn woonplaats Maasland. Het gaat hem vooral om het vastleggen van de verstilde sfeer die het weidelandschap oproept

Roeland van Reem

Roeland van Reem schildert landschappen, zeegezichten, bloemstillevens en portretten in olieverf op linnen of paneel. Soms is hij schilderend te vinden in het landschap, maar meestal werkt hij in zijn atelier te Maasland.

Meer informatie
Expositie Landschap en Erfgoed
10 sep

10 sep

Starttijd: 11:30
Eindtijd: 16:00

Bekijk de website