Weidevogels spotten in Midden-Delfland

In het voorjaar is het een drukte van jewelste in het leven van de weidevogel. Ze bouwen hun nesten, maken spectaculaire baltsvluchten in de lucht en krijgen kuikens. En inmiddels zijn de eerste weidevogels al weer gesignaleerd. Natuurmonumenten nodigt je uit om op de biologische boerderij van boer Arie van den Berg mee te gaan met een wandeling en in het land achter de boerderij te speuren naar weidevogels. Deze wandeling is leuk voor het hele gezin! 

Rijk aan weidevogels

Ondanks dat het slecht gaat met weidevogelstand, zijn ze nog te vinden in Midden-Delfland en gelukkig is de polder in de Schiezone nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren en natuurbeschermers werken hier samen om een plek te bieden voor de oer-Hollandse grutto en andere ‘boerenlandvogels’. Tijdens de wandeling laat biologische boer Arie graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer.

Wandeling met boer Arie

Ga mee met boer Arie van den Berg over het erf van Hoeve Ackerdijk. Tijdens de wandeling laat hij je zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet. Er zijn kalfjes en lammetjes die we kunnen aaien. Na het bezichtigen van de boerderij springen we op een hoge boerenkar. Vanaf de wagen zie je de graslanden van Midden-Delfland en kun je de nesten van de vogels zelf ontdekken en observeren. Je ontdekt alles over de wondere wereld van de weidevogel!

Deze wandeling wordt gehouden op 30 april en 7 mei bij boer Arie van der Berg en is te boeken via de website van Natuurmonumenten.

Tip: trek stevige wandelschoenen aan en neem, uiteraard, je verrekijker mee!

Meer informatie & kaartjes