Open Monumentendag Midden-Delfland

Het meest monumentwaardige aspect van het Midden-Delflandgebied is het eeuwenoude en nogsteeds goed beleefbare cultuurlandschap. Met historische dorpjes, tientallen monumentale boerderijen, eeuwenoude windmolens en een polderverkaveling die tot acht eeuwen teruggaat. Een kenmerk van dit landschap en zijn bebouwing is een duurzaam gebruik, door de eeuwen heen.

Thema duurzaamheid en erfgoed

Dit jaar is Duurzaamheid en erfgoed het landelijke thema van Open Monumentendag. Daar proberen we graag bij aan te sluiten en dat levert misschien een heel nieuwe kijk op het gebruik van onze monumenten op.

Voor het weekend worden in de verschillende dorpen van Midden-Delfland: Maasland, ’t Woudt, Den Hoorn en Schipluiden, allerlei activiteiten ontplooid. Dat definitieve programma voor zaterdag 10 en zondag 11 september wordt in augustus nader bekend gemaakt. Traditiegetrouw hebben op woensdag 7 of vrijdag 9 september alle groepen 7 van de lokale basisscholen hun eigen Kindermonumentendag. Dan trekken deze kinderen er gezamenlijk op uit om het al dat moois zelf te ontdekken en te beleven.

Het hele programma op papier kan je hier downloaden

Activiteiten Open Monumentendag

Bekijk ook de activiteiten bij Buitenplaats de Tempel, Museum de Schilpen, Oude Kerk Maasland en Kasteel Keenenburg tijdens Open Monumentendag. Je vindt meer informatie terug in de agenda.

Bekijk de agenda
10 sep

11 sep

Bekijk de website van Open Monumentendag