Varend Corso

Van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni 2023 trekt Varend Corso Westland vanuit het Westland over het water. Het Varend Corso vaart op 23 juni de Rijnmonddag, de 24ste de Westland dag en de 25ste de Delflanddag.

Een groot spektakel

Het thema voor het Varend Corso Westland 2023 is: On Stage. Het belooft een spektakel te worden met vooral muziektheater op het water. De deelnemers zullen ook volgend jaar weer vier dagen lang alles uit de kast trekken om de kakelverse Westlandse groenten en de kleurrijke bloemen en planten uit de kassen in de spotlights te zetten. De eerste aanmelding voor 2023 zijn al binnen bij de organisatie. Als een varend broadway zullen bekende musicals, opera’s en ander muzikaal theater zorgen voor een flinke dosis entertainment voor jong en oud!

Over het Varend Corso

Het is een botenparade van zo’n 50 bontversierde boten waar je de beste en jong getalenteerde arrangeurs van Nederland op voorbij ziet komen. De boten zijn gedecoreerd met gezonde groenten, mooie bloemen en planten die in de Westlandse kassen worden geteeld. Hiermee laat het Westland zien wat ze in huis heeft. Het Corso is het paradepaardje dat in 2022 met andere bloemencorso’s uit het land werd toegevoegd aan de Unesco Erfgoedlijst!

Meer informatie
23 jun

Kijk voor de routes en tijden op de website van het Varend Corso. 

Bekijk de website