De kunst van de in mei overleden kunstenares Paula Kouwenhoven staat centraal in de nieuwe expositie bij Land Art Delft: ‘Een leven voor de kunst’. Een selectie van haar werk en een aantal dagboeken zijn tot en met 8 januari te zien.

50 jaar kunst

In de tentoonstelling gaat de bezoeker mee op een reis in het leven van Paula Kouwenhoven als kunstenares. Kouwenhoven was een bekende Delftenaar die in de laatste jaren bekendheid bijvoorbeeld verwierf vanwege de 12-meter hoge grote tulpenpiramide, haar creatie, die langs de A13 staat.

Ze tekende, schilderde, maar ook archeologische vondsten, keramiek en sculptuur hadden haar interesse. In 1998 kocht ze een vervallen boerderij in de Midden-Delflandpolder, die ze ombouwde tot atelier en ze begon er een beeldentuin. Dat werd Land Art Delft, waar Kouwenhoven de directeur van was. Ook begon ze Hortus Oculus, een beeldentuin voor mensen met een visuele beperking.

Onderzoek

Ze overleed in mei 2022 op 68-jarige leeftijd. Bij de tentoonstelling worden twee sets ansichtkaarten met werken van Paula, het boek ‘Verstild’ over haar laatste serie kunstwerken en een selectie van haar schilderijen te koop aangeboden. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar de Erasmus MC Foundation en komt ten goede aan het onderzoek naar de ziekte alvleesklierkanker.

Adres Land Art Delft: 
Rotterdamseweg 205, Delft

Meer informatie
11 okt

De expositie is t/m 8 januari 2023 te bezoeken bij Land Art Delft.
Bekijk de website