Wandeling Woudse Polder Experience

We mengen tijdens de Experience het lekkere met het leerzame. Dat begint al met een stevige bodem van een koffie of thee met een ‘Woudtse Plak’. In een wandeling van 6 km krijgen we griezelige stukjes historie en veel vogelgeluiden te horen Wist u dat Midden-Delfland zo ijsgek is dat het een Elfstedenwinnaar opleverde en onze bruggen zelfs op schaatsers zijn aangepast?

We bezoeken de oude in bedrijf zijnde watermolen in de Groeneveldsepolder, die net een klein specerijenmolentje onder zijn wieken heeft genomen. Wie dacht dat melk gewoon melk is, weet wel beter na een melkproeverij op boerderij Dijkshoorn.

Als klap op de vuurpijl horen we hoe de ‘voorstad van Delft’, ’t Woudt, in mei 40 werd bezet door en meteen ook weer terugveroverd op de Duitse invasietroepen. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Datum: 12 juni 2021
Tijd: 13.00-16.30 uur
Locatie: Woudse polder vanuit ‘t Woudt
Prijs: € 12,50 p.p.

Minimumleeftijd 10 jaar.

Cultuurplatform Midden-Delfland zorgt de hele zomer lang voor prachtige activiteiten. Met ‘Ode aan Midden-Delfland’ brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland.