De beeldenkas Schipluiden heeft een unieke verzameling van levensgrote mozaïek beelden. Het zijn er inmiddels meer dan 270! Het is echt uniek in de wereld.

“Door de beelden in mijn kas uit te stallen, kan iedereen er plezier uithalen”.

Over de kunstenaar 

Willem Berkhout werd op 17 november 1950 geboren te Schipluiden. Hij groeide op als 4e zoon in een katholiek gezin met 7 kinderen. Zijn vader had op de grens Schipluiden – Maasland een glastuinbouwbedrijf en het was vanzelfsprekend dat hij en zijn broers hem na en soms ook voor schooltijd, gingen helpen. Zo leerde hij al snel de handen uit de mouwen te steken en creatieve oplossingen te bedenken om het werken in de kas zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat hij na de tuinbouwschool bij zijn vader in het bedrijf ging werken. Hij trouwde in 1976 met Marian en een paar jaar later nam hij het bedrijf van zijn vader over samen met zijn jongste broer. Na verschillende soorten groenten te hebben geteeld is het bedrijf sinds 1986 een orchideeën kwekerij.

Zijn creatieve kant was altijd al aanwezig, hij doet veel werkzaamheden voor het bedrijf zelf, laswerk, elektriciteit, loodgieterswerk, metselwerk, enz. Door te kijken en te doen heeft hij deze vaardigheden zichzelf aangeleerd. Deze autodidacte kant van hem was ook aanwezig toen hij in 2002 beelden begon te maken. Dit is nog steeds zijn grote passie waar hij zijn levendige fantasie helemaal in kwijt kan.

Bijzondere kunst

Iedereen kan een kijkje nemen in de beeldenkas. Je kan Willem tegenkomen, je kan er koffie en thee drinken en vooral genieten van alle bijzondere beelden. Ieder beeld is voorzien van een omschrijving, maar je kunt er natuurlijk ook je eigen fantasie bij hebben.

Zondagse gezelligheid

Elke laatste zondag van de maand: Live Ierse volksmuziek van Ko Arkesteijn en zijn bandleden & gezellige kraampjes!
Entree: € 5 euro
Aanvang: 14:00 tot 17:00

 

Openingstijden

Openingstijden maandag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur.

Contact

De Beeldenkas
Gaagweg 15
2636 AK Schipluiden
Tel.: 06 51206513

debeeldenkas@outlook.com|
www.mozaiekbeeldenkas.nl

Te doen op deze locatie

Bekijk alle activiteiten van deze partner.

Evenementen op deze locatie

Een overzicht van de eerstvolgende evenementen op deze locatie.

Volg deze partner op Instagram