Meer dan twee eeuwen lang was de trekschuit een bekend beeld in het landschap van Midden-Delfland. Met de opkomst van de stoomboot, de tram en de trein verdween deze vorm van vervoer. Nu doet de trekvaart opnieuw zijn intrede.

Recreatie op- en om de trekvaart

Midden-Delfland heeft de recreant veel te bieden. Er zijn wandel-, fiets- en vaarroutes samengesteld. Centraal langs de Vlaardingervaart ligt grotendeels nog open landschap, zoals de Vlietlanden met hun polders en boezemlandjes. Cultuurhistorisch bezienswaardig zijn de historische kernen van Den Hoorn, Schipluiden, Maassluis en Vlaardingen. Langs de Delflandse trekvaarten zijn nog diverse details zichtbaar, zoals jaagpaden, naamverwijzingen, bruggetjes en rolpalen.

Kijk voor meer informatie op de website van Hollands Welvaren.

Trekvaarten in Midden-Delfland

Op de website van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden vind je veel informatie terug over de geschiedenis van de trekvaart.

Meevaren met een trekschuit in Midden-Delfland

Er wordt gewerkt aan plannen om geïnteresseerden mee te laten varen op een heuse trekschuit. Op dit moment is nog niet bekend op welke data dit zal zijn en hoe het arrangement eruit zal zien. Zodra deze informatie bekend is, zullen we dat hier en in onze agenda vermelden. Voor informatie kun je ook terecht op de gezamenlijke Facebook pagina van de aanbieders.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.