Gidsen en rondleidingen in Midden-Delfland

Het open en groene cultuurlandschap van Midden-Delfland laat zich het best ontdekken met een gids of tijdens een rondleiding. Zo komt je meer te weten over hoe het landschap zich ontwikkeld heeft, over de natuur in het gebied, het erfgoed en de cultuur van Midden-Delfland.

De onderstaande organisaties bieden met enige regelmaat rondleidingen aan. Ook kun je, via het formulier onderaan de pagina, een aanvraag indienen voor een rondleiding op maat. Daar zoeken we een passende en kundige gids bij.

Bestaande rondleidingen

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert

De vereniging Vockestaert zet zich in voor het behoud van het karakteristieke open polderlandschap van Midden-Delfland met zijn natuurwaarden, zijn waardevolle cultuur-historische bebouwing en zijn landschapselementen. Met enige regelmaat organiseert Vockestaert fiets- en wandeltochten met gids, waarbij je mee kan om het gebied te ontdekken.

Klik op de button om de aankomende activiteiten van Vockestaert te zien.

Rondleidingen Vockestaert
ANV Vockestaert

Midden-Delfland Vereniging

De Midden-Delfland Vereniging, met 3.100 leden, maakt zich sterk voor ‘stille’ recreatie en het verstevigen van de band tussen stad en platteland. De vereniging ontwikkelt ook fiets- en wandelroutes en organiseert themawandelingen.

Klik op de onderstaande button om de aankomende activiteiten van de Midden-Delfland Vereniging te zien.

Rondleidingen Midden-Delfland Vereniging
Midden-Delfland Vereniging - fietsroutes

Vlaardingse Fluisterboot

Van april t/m oktober organiseert de Vlaardingse Fluisterboot vaartochten door natuurgebied de Vlietlanden. Tijdens rondvaarten met het elektrisch aangedreven schip Ardente, vertelt de gids alles over de flora en fauna in dit gebied en hoe het polderlandschap is ontstaan.

Klik op de button om de aankomende afvaarten van de Vlaardingse Fluisterboot te zien.

Afvaarten Vlaardingse Fluisterboot

Museum De Schilpen

Het museum toont de geschiedenis van het dorp Maasland en bestaat uit een winkel met woonhuis en aangrenzend pakhuis en een renteniershuis. De winkel van het museum heeft niet alleen de originele inrichting van begin 1900, maar is ook een echte winkel. Je kunt hier terecht voor ouderwets lekker snoep.

Klik op de button om de aankomende rondleidingen in het museum en dorpswandelingen in Maasland te zien.

Rondleidingen & dorpswandelingen Museum De Schilpen
Museum de Schilpen

Natuurmonumenten

Namens ruim twee miljoen inwoners van de omliggende steden knokt Natuurmonumenten voor behoud van een mooi Midden-Delfland. Samen met boeren, lokale verenigingen en niet te vergeten hun eigen actieve leden en vrijwilligers. Midden-Delfland is onmisbaar als ‘tuin voor de stad’, voor recreatie en voedsel. Via tal van activiteiten kun je de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Delfland leren kennen die middenin weidse polders met koeien, molens en historische dorpjes liggen.

Klik op de button om de aankomende activiteiten van Natuurmonumenten te zien.

Activiteiten Natuurmonumenten
Groep wandelaars buitenplaats de tempel
foto: Natuurmonumenten

Rondleidingen op aanvraag

Gidsen van Midden-Delflandin ’t Woudt. v.l.n.r. Dorine Coenen, Ingrid Sonneveld, Hans Boot, Pia van Oord en Mieke Sonneveld.

Wil je Midden-Delfland een keer met een groep bezoeken en heb je specifieke wensen voor een rondleiding, dan maken we graag een voorstel op maat. Laat ons weten waar je interesse naar uitgaat en we maken een voorstel met bijpassende gids. Via het onderstaande formulier kun je de aanvraag insturen. Je ontvangt binnen enkele dagen een reactie van ‘Gidsen Midden-Delfland’.