Iedereen die het Midden-Delflandgebied wil verkennen, kan op stap met een nieuwe recreatiekaart Stilte naast de Stad. De eerste versie van de kaart dateert uit 2002 en in 2016 volgde een update. Het werd nu weer tijd voor een nieuw jasje. Het is een prachtige kaart geworden, een gezamenlijk initiatief van de Midden-Delfland Vereniging en ANV Vockestaert.

Stilte naast de Stad

Tussen de steden Delft, Vlaardingen, Schiedam en de kassen van het Westland ligt het oudste poldergebied van Zuid-Holland: Midden-Delfland. Voor veel bezoekers een verrassende ontdekking. Je vindt hier naast de drukte van de stad alle rust, ruimte en ontspanning. Stilte naast de Stad staat voor educatie en recreatie in Midden-Delfland. In 2002 zijn de eerste ideeën uitgewerkt door enthousiaste boeren die graag aan een groter publiek laten zien dat er in dit groene hart veel te beleven is. Andere ondernemers volgden en nu is er een compleet beeld van het aanbod.

Informatieve streekkaart

Zin om dit gebied te ontdekken? Dat kan op de fiets, wandelend of in een boot. Ondernemers in het Midden-Delflandgebied zetten hun bedrijf letterlijk op de kaart. In de recreatiekaart vind je adressen voor eten & drinken, streekwinkels, boerderijen of bijzondere overnachtingsopties van B&B of campings. Het is er allemaal in Midden-Delfland! Bovendien zijn alle fietsknooppunten opgenomen en is de tekst gedeeltelijk in het Engels.

Roos Dijkshoorn met haar winnende foto

Fotowedstrijd

Eind vorig jaar is een fotowedstrijd uitgeschreven voor kinderen tussen 10 en 12 jaar oud over ‘jouw’ Midden-Delfland. De winnende foto, gemaakt door Roos Dijkshoorn uit Maasland, en de beste foto’s van andere fotografen zijn op de kaart opgenomen.

Gratis verkrijgbaar

Wil je als ondernemer of bezoeker van het gebied de kaart ontvangen? Ze zijn gratis en op afspraak af te halen bij Vockestaert (info@vockestaert.nl, 015-3807112 of de Midden-Delfland Vereniging (secretariaat@middendelflandvereniging.nl, 06-42105407,).

Download hier de Stilte naast de Stad kaart

Of via vockestaert.nl en via de webshop van de Midden-Delfland Vereniging. En natuurlijk zijn ze gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers, (andere) toeristische punten en VVV’s.

De recreatiekaart is tot stand gekomen door samenwerking met PUUUR Midden-Delfland en met een financiële bijdrage van beheerstichting Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o..

Kaart Midden-Delfland
avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.