Geocaching, wat is het? Het is een spel waarbij een “schat” wordt gezocht op een onbekende locatie. De zoektocht naar de cache is het doel, maar een mooie wandelingen op plekken waar je normaal gesproken niet komt is een fijne bijkomstigheid.

Geocaching in Midden-Delfland

Ook in Nederland is Geocaching populair en zo ook in Midden-Delfland. In Nederland staan 97.000 gebruikers geregistreerd en er liggen zo’n 40.000 caches verstopt! Om te gaan geocachen hoef je niet meteen een GPS aan te schaffen, maar een geocaching kaart van Midden-Delfland middels de gratis Geocaching app kom je een heel eind.

Uitdaging tijdens jouw ommetje

Wandel je veel en heb je zin in wat uitdaging hierbij? Dan is Geocachen vast iets voor jou. Vanaf nu ga je geo wandelen, waarbij je wandeling uitdagender zal worden door de schatten waarnaar je op zoek zal gaan.

Geo-caching is een Engels woord waarbij ‘Geo’ staat voor geografie en ‘caching’ voor verbergen. Bedoeling van geocachen is dat iemand een schat of cache verstopt zodat anderen hiernaar op zoek kunnen gaan op basis van GPS coördinaten met een geocaching gps. Er zijn verschillende soorten speurtochten: traditioneel, mystery, brievenbus, multi-cache, webcam, events en meer. De GPS-routes worden gemaakt door gebruikers zelf. Als je beginner bent, lees je eerst goed in. Er zijn een hoop afkortingen, tips en trucs die je moet weten voordat je start.

Wandel-en fietsroutes

Er zijn veel wandelroutes, maar ook fietsroutes door Midden-Delfland te vinden. Eenmaal begonnen aan geocaching? Kans is groot dat je niet meer wil stoppen. De jacht naar de schat is spannend en je nieuwsgierigheid is groot! Veel succes en plezier!