Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Ingrid van Bilsen

“Mijn naam is Ingrid van Bilsen, Ik ben in Delft aan de Julianalaan geboren. Met mijn man Nico woon ik in de Indische buurt in Delft. Onze zoon en dochter wonen allebei in Den Haag.

Met mijn onderneming LaPorta Vitale Thuiszorg leveren we in Delft en omstreken sinds ruim 15 jaar
duurzame en structurele persoonlijke verzorging en begeleiding aan ouderen waarbij de zelfstandigheid, welzijn en vitaliteit centraal staan. Als stadsbewoner en professional in de zorg vind ik de aanwezigheid van zo’n mooi, groot groen gebied naast de stad onmisbaar voor ons welzijn en onze vitaliteit.”

Ingrid van Bilsen fan van Midden-Delfland wandelt langs het Kwakelpad haar favoriete plek in Midden-Delfland op een zonnige dag langs de vaart

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Midden-Delfland maakt deel uit van onze familiegeschiedenis.

Toen mijn ouders Atie en Jan verkering hadden fietsten zij met mooi weer vele malen vanaf Delft naar Schipluiden om met het pontje naar het Bommeer te varen, om dan vervolgens een bootje te huren en wat te eten en drinken.

Dat mijn ouders aan die tijd nog steeds goede en romantische herinneringen aan bewaren, bleek wel op hun 45-jarig huwelijk; toen hebben we met de hele familie dezelfde verkeringsfietstocht gemaakt en bij Vlietzicht bootjes gehuurd en geluncht. ’s-avonds dineerden we culinair en feestelijk bij de Lickebaerthoeve in Maasland, nu brasserie Oostgaag. Een dag om nooit te vergeten.”

Waarvoor ga jij naar Midden-Delfland?

Ik ga naar Midden-Delfland om er even helemaal uit te zijn en te genieten van de landelijke rust, natuur en fijne horeca. En ’t belangrijkste: omdat Midden-Delfland mij altijd een instant vakantiegevoel geeft.

 

Ingrid van Bilsen fan van Midden-Delfland op de aanlegsteiger van pontje De Kwakel met op de achtergrond het pontje op een zonnige dag

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Een bijzondere plek vind ik Op Hodenpijl. Heerlijk om daar ’s middags buiten op het terras onder de bomen iets te drinken. Maar ook de gerestaureerde kerk als plek van bijzondere uitvoeringen is echt de moeite waard. Zo hebben we daar een herinneringsconcert bijgewoond voor mijn overleden schoonmoeder. Dat geeft aan zo’n lokatie iets betekenisvols.”

Welk tip heb je voor anderen?

“De magie van Midden-Delfland hebben mijn ouders zeker ook op mij overgebracht. Heel moeilijk is dat niet.

Weg uit de stad en in het landelijk gebied van MD even tot rust komen, plezier, vakantiegevoel, vertrouwd en toch steeds weer wat nieuws ontdekken, dat betekent Midden-Delfland voor mij. Met Nico wandelen of een bootje huren bij het Bommeer. Zeilen op het Bommeer met oud collega’s en picknicken op een eilandje. Wandelen met mijn broer Michel tot aan de Vlaardingse Broekpolder met haar Schotse hooglanders. Met mijn ouders -die inmiddels van Delft naar Den Hoorn zijn verhuisd- naar ’t Woud om daar gezellig koffie te drinken of te lunchen.

Een heel mooi pallet van prachtige natuur, plekken en activiteiten, vlak om de hoek bij Delft.”

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.