Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Iris Hanssens

“Mijn naam is Iris Hanssens- de Moor en ik ben 28 jaar. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en heb daar dan ook 28 jaar gewoond. Sinds kort woon ik in Berkel en Rodenrijs, gelukkig nog steeds in de regio. Ik werk als logopedist in Schiebroek en help daar met name kinderen die problemen hebben met de taal- en/of spraakontwikkeling. In mijn vrije tijd ben ik het liefste bezig met vergroenen: meer naar buiten en meer duurzaam leven. In de natuur kan ik (meestal) goed vertragen en genieten van al het kleins om me heen. Op mijn Instagram @irisgoesgreen inspireer ik mensen om meer duurzame keuzes te maken en laat ik mooie plekken zien om naar buiten te gaan.

Hoe lang woon je al in in de regio?

“Ik woon al 28 jaar in de regio, eerst in Rotterdam Noord en nu in Berkel en Rodenrijs. Allebei is gelukkig op fietsafstand van Midden-Delfland. Opgegroeid in het Kleiwegkwartier, daarna op kamers gewoond in Ommoord, het Oude Noorden en daarna weer in het Kleiwegkwartier. Toen ik een huis wilde kopen, kwam ik in Berkel en Rodenrijs terecht. Hier kun je voor hetzelfde geld iets kopen mét een tuin 😊. Vanuit hier ben ik vlakbij Rotterdam, Midden-Delfland, Den Haag en het Bergse Bos.”

Iris Hanssens uit Berkel en Rodenrijs met fiets, skates, tent en slaapzak op de fiets in een laantje tussen de weilanden met knotwilgen in Midden-Delfland

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Eigenlijk kende ik tot 2020 Midden-Delfland helemaal niet goed. Toen ik tijdens de lockdowns, net als half Nederland, meer ging fietsen, ontdekte ik Midden-Delfland op de racefiets. Vrienden van mij hebben leuke fietsroutes laten zien, het fijne is dat je vrij snel de stad uit bent en in het groen van Midden-Delfland bent. Sindsdien ga ik er vaker heen, ook voor micro-avonturen. Je hebt het gevoel er even helemaal uit te zijn, zelfs al is dit maar voor kortere tijd. Na de lockdowns ben ik er vaker heen gegaan om te genieten in het groen.

In Midden-Delfland fiets ik graag, maar ik heb ook de paden om te skaten ontdekt. Omdat er op veel paden geen auto’s rijden, is het ideaal om even helemaal in contact te zijn met de omgeving. Fietsen langs het water in Schipluiden, een paar minuten stil zijn en luisteren naar de vogels op één van de vele uitkijkpunten of kamperen tussen de velden.”

Iris Hanssens uit Berkel en Rodenrijs met fiets, skates, tent en slaapzak op de fiets in een laantje tussen de weilanden met knotwilgen in Midden-Delfland

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Mijn favoriete plek in Midden-Delfland is toch wel buitengoed Ta Fête. In september 2020 kwam ik hier voor het eerst met mijn neefje en sindsdien ben ik er wel 4 of 5 keer geweest. Het leuke vind ik dat dit zo dichtbij is en je toch het gevoel hebt helemaal weg te zijn. Zowel vanuit Rotterdam als Berkel en Rodenrijs, ben ik in ongeveer 40 minuten op de fiets bij Ta Fête. Tijdens de fietstocht door Midden-Delfland begint het onthaasten en de voorpret al. Meestal ga ik maar 1 nachtje, met de tent of de camper. Dit is echt op en top micro-avontuur. In minder dan 24 uur in de natuur opladen, het hoeft niet veel tijd te kosten om op avontuur te gaan. Wanneer de paarden en veulens op het veld ernaast staan, is mijn ervaring helemaal af. Angela en Leon zijn altijd erg verwelkomend en de pizza’s zijn geweldig. Inmiddels ben ik met veel verschillende mensen hier geweest en een vriend viert hier nu voor de tweede keer zijn verjaardag, geweldig. Mijn partner en ik hebben zelfs gekeken of we hier konden trouwen, zo idyllisch vinden we het.

Welk tip heb je voor anderen?

“Ga op micro-avontuur naar Midden-Delfland, zelfs al heb je maar een uurtje, kun je goed avonturen beleven in het gebied. Loop een van de boerenwandelpaden, fiets langs het water, skate op de speciale paden of ga mee met een gids. Als het kan, sluit je dag af met een nachtje op Ta Fête, misschien zie ik je daar wel! “

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.