Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Wim van der Eijk

“Mijn naam is Wim van der Eijk. Ik geniet op dit moment van mijn pensioen en was in vervlogen tijden ruim 20 jaar actief in verzekeringen voor de OBM (nu onderdeel van Univé). Daarna ben ik nog 20 jaar makelaar geweest.”

Hoe lang woon je al naast Midden-Delfland?

“Ik woon al mijn hele leven in de buurt van Kethel. Geboren aan de Kandelaar een buurtschap aan de Schie, tussen Overschie en Delft, één van de mooiste stukjes van het Midden-Delfland gebied. En sinds 1978 woon ik in Schiedam-Noord, naast de Kethel tunnel.”

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Het zit gewoon in je genen. Ik kom er graag. De beleving van het mooie poldergebied. Wekelijks stap ik in de kano op de Vlaardingse vaart en de vlieten om te genieten van het uitkijken over de Vlietlanden. Je ziet een buizerd die zweeft in de lucht en kalmoes in de oever van de Pannenkoeksloot.”

Wim van der Eijk langs de Schie in het buurtschap De Kandelaar in Midden-Delfland

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Ja, dat is natuurlijk de Kandelaar! In mijn jeugd woonde ik daar op de boerderij waar nu de familie Akkerman o.a. een B&B heeft en de ambachtelijke smederij gevestigd is.

Als je op de kade aan de Schie staat zie je de toren van de Oude Kerk in Delft en als je richting Rotterdam kijkt zag je de kerk van Overschie. De Kandelaar was het lichtbaken voor de schepen op de Schie. Vlak bij de brug over de poldervaart waar het oude sluisje is. En tegenwoordig vind je het mooie nieuwe restaurant Brasserie de Schie.”

Welk tip heb je voor anderen?

“Ja, welke tip heb ik dan nog? Als je het voorgaande gelezen hebt kan ik mij niet voorstellen dat je thuis dit artikeltje zit te lezen. Ik verwacht dat je al op de fiets stapt, of je wandelschoenen aandoet en op weg gaat in ons mooie Midden-Delfland. En weet je de Midden-Delfland Vereniging heeft wandelkaarten met 50 ommetjes, of fietskaarten langs de knooppunten. En als je meer van het water bent, kom in de kano het boezemwater of de poldersloten verkennen.

Je beweegt, dat is goed voor lijf en leden. Je blijft er gezond bij. Veel plezier wens ik jullie.”

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.