Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Kors Voorbach

“Mijn naam is Kors Voorbach en sinds maart 2000 ben ik gepensioneerd, na 46 jaar als graveur werkzaam geweest te zijn. Ik ben geboren in Vlaardingen op 31 maart 1940 en tot nu nog steeds woonachtig aan de rand van Midden-Delfland.”

Kors Voorbach met oude foto's in Schipluiden in Midden-Delfland voor de column MD door de ogen van

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Het bezoek en genieten in Midden-Delfland begon in 1946 toen mijn ouders met hun boot meestal naar de vlieten (de 1e, 2e,en 3e vliet) gingen en dan daar zwommen en speelden bij de boer Dijkshoorn en de boerderij bezochten. Om de paar weken voeren we door naar Delft in de Buitenwatersloot waar mijn opa en oma een ijs- en snoepwinkel hadden.

Toen mijn broer en ik wat groter werden bouwde mijn vader een zeilkano die later weer vervangen werd door een zeilboot, waarmee we in de Vlietlanden bij W.S.V. de Bommeer wedstrijden zeilden. Die boten maakte mijn vader, opgeleid als timmerman, helemaal zelf. De zeilboot maakte hij in de achtertuin van onze buren, omdat onze eigen achtertuin niet groot genoeg was.”

zwart-wit foto's van Kors Voorbach van zijn ouders met de boot in Schipluiden bij de Trambrug

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Vandaag ben ik nog even een rondje Midden-Delfland gaan doen via Maassluis, Maasland, Schipluiden terug naar Vlaardingen en dat is meestal werd mijn favoriete gedeelte. Ik fiets bijna elke week wel door Midden-Delfland, behalve als mijn vrouw vraagt om iets anders te gaan doen. Als ik ga fietsen wil ik minimaal een rondje rijden van 25 kilometer.”

Welk tip heb je voor anderen?

“Ik heb eigenlijk maar 1 tip: ga genieten van alles in Midden-Delfland.”

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.