Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Anjo Vonk

“Mijn naam is Anjo Vonk, ik ben 68 jaar, weduwe en heb altijd in de zorg gewerkt. Ik heb 2 volwassen dochters die allang het huis uit zijn en zelf kinderen hebben. Ze wonen beiden in Vlaardingen, dus dat is heel gezellig. In het ziekenhuis heb ik met heel veel plezier 15 jaar patiëntentransport gedaan. Ik bracht mensen van hun kamer naar de behandelruimte en daarna weer terug. Na het overlijden van mijn man, ben ik dat opnieuw gaan doen, maar nu als vrijwilliger.”

Anjo Vonk uit Vlaaardingen stat voor haar tent op Camping Bouwlust in Midden-Delfland in de zomer van 2023

Hoe lang woon je al naast Midden-Delfland?

“Ik woon al 68 jaar in Vlaardingen. Ik ben er geboren en getogen. Ik moet er niet aan denken om te verhuizen; ik ben echt wel een Vlaardingse. Voorheen woonde ik in een eengezinswoning in de wijk Holy, nu woon ik er in een appartement. Met mijn ouders kwam ik vroeger als kind nooit in Midden-Delfland. Gek eigenlijk.”

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Jaren geleden ontdekte mijn man en ik Camping Bouwlust en we waren meteen verkocht van zowel de camping als de omgeving. We hebben er wel zeven jaar achter elkaar gestaan. Mijn man was een echte hobbykok en die werd helemaal blij van al die stalletjes langs de weg. Hij stond dan soep te maken voor de hele camping. Nu ben ik voor het eerst na het overlijden van mijn man weer op de camping. Ik sta er 2 weken.”

Anjo Vonk uit Vlaardingen staat bij een hek bij Camping Bouwlust in Midden-Delfland met op de achtergrond een tractor met de boer die gras aan het maaien is

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“In de eerste plaats de camping en het landelijke. Hier kan je nog ver kijken zonder hoogbouw. Ik merk dat het buiten zijn, de stilte en het uitzicht helend werken. Eigenlijk doe ik op de camping niet eens zo heel veel. Ik heb een paar boeken die ik graag wil lezen op de e-reader gezet, soms loop ik even over de camping of naar het pontje bij de Foppenplas. Of ik steek de weg over en ga lunchen Bij de Buurvrouw. Die maakt zulke lekkere dingen en het is allemaal huisgemaakt.

Op de camping ga ik ook graag naar de streekproductenwinkel. Ik geniet van de heerlijke zuivel en bij de kassa ligt altijd wel iets lekker als koeierepen (chocoladerepen) of krakelingen. Dan zegt ik wel eens: ‘haal die dingen toch weg, maar ik geniet er erg van.”

Favorieten plekken zijn ook de dorpskernen van bijvoorbeeld Maasland en Schipluiden. Ik vind dat pittoreske zo prachtig, dat dorpsgevoel, met die huizen langs het water. Prachtig!”

Welk tip heb je voor anderen?

“Eigenlijk vind ik alles leuk en prachtig in Midden-Delfland. Ik zou tegen anderen willen zeggen: ga eens zitten en neem de natuur in je op!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.