Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Door de ogen van … Marja van Bijsterveld

“Ik ben Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft én …. beschermvrouwe van de Midden-Delfland Vereniging (een grote eer!).”

Marja van Bijsterveld op de trambrug in Schipluiden uitkijkend over de Vlaardingsevaart en een aankomend bootje op een zonnige dag voor de column MD door de ogen van

Hoe lang woon je al naast Midden-Delfland?

“Ik woon sinds 1994 in deze regio. Eerst in Schipluiden, waar ik 8 jaar burgemeester ben geweest en sinds 2017 in Delft.”

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Mijn band met Midden-Delfland is ontstaan in de tijd dat ik burgemeester was van Schipluiden, in het hart van Midden-Delfland. Ik ging van dit prachtige gebied houden door mijn contacten met de boeren in het gebied, maar ook door de vele wandelingen die ik, vaak al heel vroeg in de morgen, maakte. Ik voelde me verantwoordelijk voor het behoud van Midden-Delfland naar de toekomst. Via allerlei activiteiten vanuit de gemeente was ik betrokken, zoals bijvoorbeeld de totstandkoming van de visie ‘Schipluiden op de kaart’ waarin de schoonheid en de belangrijke waarde(n) van Midden-Delfland onder de aandacht werd gebracht van de omliggende steden en ultiem in de strijd voor de totstandkoming van een Midden-Delflandgemeente. En ook nu ik in Delft woon voel ik mij nog steeds sterk verbonden met Midden-Delfland. Dat maakte dat ik afgelopen jaren met heel veel plezier voorzitter was van de Landschapstafel Midden-Delfland. Voor de compacte stad Delft is het open gebied rondom de stad cruciaal.”

Waarvoor ga jij naar Midden-Delfland?

“Om te fietsen en te wandelen en te genieten van het oer-Hollands landschap, de prachtige wolkenluchten, het ver kunnen kijken, de vogels, de koeien, het fluitenkruid. Het is oneindig, allemaal even mooi!”

Marja van Bijsterveld, burgemeester van Delft wandelt langs de Vlaardingsevaart op een zonnige lentedag met links en rechts van het pad groene planten en bloemen en rechts het water met een boot

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Langs de Vlaardingsevaart, met het geweldige uitzicht over het gebied en in de verte Rotterdam en de haven.”

Welk tip heb je voor anderen?

“Heerlijk om 6 uur opstaan, wandelschoenen aan en op pad! Een rondje Zouteveense polder. Het is dan doorgaans nog doodstil (onbegrijpelijk dat niet veel meer mensen dit doen, maar tegelijkertijd ook heel fijn 😉). Je begint bij de Trambrug, loopt dan lekker de Vlaardingsekade af tot aan Vlietzicht, de Willemoordseweg op en via de Zouteveen terug naar Schipluiden. Dat rondje heb ik ontelbaar veel keren gelopen en het verveelt nooit!

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.