Het open en groene gebied tussen Delft, Den Haag en Rotterdam is een oase van rust in de Randstad. In een reeks interviews vertellen inwoners van Midden-Delfland en bezoekers uit de regio over ‘hun Midden-Delfland’.

Dit keer kijken we …

Door de ogen van Fenna Noordermeer.

“Mijn naam is Fenna Noordermeer en ik mag sinds december 2023 burgemeester zijn van Midden-Delfland. Ik ben geboren en opgegroeid op het platteland van West-Friesland (Noord-Holland), in Barsingerhorn, een klein dorp met lintbebouwing vlakbij het stadje Schagen. Ik groeide daar op in een gezin met zes kinderen; drie meisjes en drie jongens. Er waren mensen in de buurt die dachten dat we een boerderij hadden, maar mijn vader was directeur van een landbouwcoöperatie. We hadden dan geen boerderij, maar we hadden wel heel veel dieren, een grote groentetuin en een boomgaard. Mijn moeder maakte schapenkaas van de melk van onze schapen, we reden pony en paard, hadden kippen en nog veel meer. Met het buitenleven waarmee ik ben opgegroeid, voelt het nu we inmiddels in Midden-Delfland wonen, heel erg als thuiskomen.

Fenna Noordermeer met visser - foto PUUUR

Hoe lang woon je al in Midden-Delfland?

“Mijn man en ik zijn zo’n veertig jaar geleden verhuisd naar De Lier in het Westland. Hij is daar als trainee begonnen bij een veredelingsbedrijf en daar werkt hij nog steeds. Onze vier kinderen zijn ook in De Lier opgegroeid. Omdat we pal naast Midden-Delfland woonden is het gebied geen onbekende. Ik kwam er veel, fietsend, wandelend en kanoënd. Na mijn benoeming zijn we direct op zoek gegaan naar een huis in Midden-Delfland. En dat is gelukt, we wonen sinds april 2024 ontzettend naar ons zin in het mooie Midden-Delfland.”

Wat is je band met Midden-Delfland?

“Mijn band met Midden-Delfland is dus eigenlijk al heel oud, sinds 1984. Daardoor voelt het burgemeesterschap nu als thuiskomen. In het afgelopen half jaar sinds mijn benoeming, ben ik vooral bezig geweest met heel veel kennismaken. Nu rijd ik rond met laarzen achterin de auto en merk ik bijvoorbeeld in gesprekken met boeren hoe herkenbaar dit gebied voor me is. Naast de boeren heb ik veel gesproken met inwoners, het bedrijfsleven, stichtingen en verenigingen en talloze vrijwilligers die op hoog niveau bezig zijn met het helpen onderhouden van dit landschap en de natuur. Daardoor voelt de band met Midden-Delfland inmiddels nog sterker dan voorheen.

Mijn herkomst speelt ook een hele duidelijke rol in de keuze om hier burgemeester te zijn. De liefde voor het gebied en mijn eerdere werkervaringen komen hier allemaal samen.”

Fenna Noordermeer wandelend in MD - foto PUUUR

Wat is jouw favoriete plek in Midden-Delfland?

“Mijn favoriete plek is al jaren de Duifpolder. Dat was het al voor ik burgemeester werd. Ik heb er enorm veel gewandeld en heerlijke rondjes gejogd. Je hebt er het groen en de natuur, de vogels en het uitzicht in de verte op de steden rondom Midden-Delfland. Ik geniet daar enorm van, het gevoel om buiten te zijn.”

Welk tip heb je voor anderen?

“Oh jee, heb je even! Je kunt hier prachtige vaartochten maken, waarbij je kunt kiezen voor de fluisterboot, een kano of een elektrische sloep. Voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan boeren een prachtige manier om kennis te maken met het buitenleven en de heerlijke producten die de boeren maken. Op een plek als Hoeve Bouwlust kunnen kinderen ook nog eens heerlijk spelen. Maar ik denk ook aan onze prachtige musea als De Schilpen en Museum Het Tramstation. En natuurlijk de heerlijke terrasjes met uitzicht op de polders. En dat dan allemaal middenin de Randstad!

Midden-Delfland heeft echt wat te bieden voor jong en oud. Ik wil iedereen dan ook van harte uitnodigen om Midden-Delfland te ervaren. Kijk vooral op de website van PUUUR waar je die leuke plekjes kunt vinden.

avatar

Redactie

Het team van PUUUR Midden-Delfland.