Rondje Zoet & Zout

Maak op zaterdag 3 augustus een ontdekkingsreis in historische vaar- en voertuigen door Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen met Rondje Zoet & Zout. Vaar over het zoete water van de eeuwenoude vlieten én over het zoute water van de historische havens en de Nieuwe Waterweg. Of combineer het varen op de vlieten met een heerlijke wandeling in de natuur onder begeleiding van een gids die je alles vertelt over de geschiedenis van de trekvaart, de ontstaansgeschiedenis van deze regio en natuurlijk over de iconische plekken langs de route.

Acht routes

Bij Rondje Zoet & Zout kies je uit acht verschillende routes. Je start in Maassluis, Vlaardingen óf Maasland. Elke route is een rondje, dus je eindigt op dezelfde plek als waar je bent begonnen.

Historische collectie vaar- en voertuigen

Tijdens Rondje Zoet & Zout ontdek je de regio in een indrukwekkende collectie, historische vaar- en voertuigen. De ‘Goude Leeuwin’, een 17e-eeuwse trekschuit, vaart tussen Maassluis en restaurant Vlietzicht. De 18e-eeuwse koets rijdt tussen restaurant Vlietzicht en Vlaardingen. De haringlogger ‘Balder’ en bergingsvaartuig ‘Bruinvisch’ van begin 20e eeuw varen tussen Vlaardingen en Maassluis. Ook fluisterboot ‘Andante’, het klassieke schip ‘Vlietlander’ en een klassieke autobus worden ingezet.

Tickets

Andere data

Rondje Zoet & Zout vaart op nog drie andere data: 8 juni, 6 juli en 14 september. Op alle dagen wordt een vast programma aangeboden van 8 verschillende routes.

3 aug

Starttijd: 9:45
Eindtijd: 17:30

Bekijk de website