Ga het dak op en ontdek de streekproducten uit Midden-Delfland

Je kan het dak weer op! Van 24 t/m 26 mei kun je diverse daken bezoeken tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Rotterdam de Boer Op! nodigt je uit om een kijkje te komen nemen bij Central Post, gelegen aan het Delftseplein 31 in Rotterdam. Samen met Rotterdam de Boer Op! laten verschillende boeren jou graag kennis maken met streekproducten uit Midden-Delfland.

Rotterdamse Dakendagen

In alle steden op aarde vind je vele vierkante kilometers plat dak. In Rotterdam zelfs 18,5 km2, waarvan 1 km2 in het centrum. Dat is 18,5 keer de Kralingse Plas waar doorgaans vrij weinig gebeurt. In een stad waar ruimte schaars is, zouden we daar meer mee moeten doen!

De Rotterdamse Dakendagen laten zien hoe we op daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, inclusieve en duurzame stad. Iedereen is welkom op het dak, om onderdeel te zijn van een levende toekomstvisie voor het daklandschap.

Central Post

Pal naast het Centraal Station staat dit voormalig postsorteercentrum met 360 graden uitzicht. Je kunt een rondje lopen over het dak. Een bezoek voelt daarom als een echte stadswandeling op hoogte. Neem de trap naar boven of naar beneden, hier kun je prachtige glasmozaïeken van Louis Roode bekijken.

Dit gebouw is een Rijksmonument (sinds 2019) uit de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Sinds de renovatie in 2009 is Central Post een van de meest duurzame gebouwen in Nederland. Het wordt nu gebruikt als kantoorpand door verschillende bedrijven.

Meer informatie