Leer meer over de voorjaarsbloeiers op 24 maart bij Buitenplaats De Tempel

Beleef de lente tijdens de stinzenwandeling met de vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten op Buitenplaats De Tempel. Net als op veel andere buitenplaatsen en landgoederen laten de voorjaarsbloeiers, ook stinzenplanten genoemd, al bijna massaal hun pracht zien. De eerste aankondiging van de lente!

Wandel mee!

De stinzenwandeling wordt op twee data aangeboden, 25 februari en 24 maart. Ga naar de website van Natuurmonumenten voor de details en schrijf je in.

De vrijwillige boswachters laten je tijdens deze wandeling de tuinen van de buitenplaats zien en vertellen wetenswaardigheden over deze voorjaarsflora. Niet alleen indrukwekkende hoeveelheden sneeuwklokjes in februari, of speenkruid in maart, maar natuurlijk ook narcissen, blauwe druifjes en de bonte krokus tonen de natuur van haar mooiste kant. Ze bezorgen ons de eerste lentekriebels.

Maar wat maakt nou dat een plant een stinzenplant is? Of wat is nou een mierenbroodje? En wat is het verschil tussen een geplooid sneeuwklokje en het gewone sneeuwklokje? De boswachters vertellen het je graag. Geef je nu op en wandel mee met de boswachter, er zijn andere jaren in totaal zo’n 30 soorten waargenomen. Zo leer je meer over de mooie stinzenflora en natuurlijk ook over deze unieke buitenplaats onder de rook van Rotterdam! Sinds 2021 heeft Natuurmonumenten de tuinen, het parkbos, de oude polder en de boomgaard in beheer. Samen met Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid Holland en Stadsherstel Rotterdam en Natuurmonumenten is een herstelplan opgesteld en vinden de komende jaren werkzaamheden plaats om de buitenplaats – enkele eeuwen geleden het eigendom van de oud-burgemeester van Rotterdam Johan van der Hoeven – weer terug te brengen in oude staat. Hoewel het herstel een lange adem vraagt, is het er nu al een heerlijk toeven. Zo is het parkbos bijvoorbeeld al volledig opgeknapt en kan je er mooi struinen.

Meer informatie & aanmelden